Çarşamba, Aralık 31

2008 Şarkıları


Bugün bütün müzik kanalları ve radyoları yılın en güzel şarkılarını sıralıyorlar. O zaman ben de karalayım böyle birşey. Benim beğenilerim değil genel gözlemimdir.
Zaten yılın ilk beş ayı asker olduğum için o günlerde çıkan şarkılara uzağım. Asker arkadaşım Togan ile yaptığımız tahmin bunun en güzel örneğidir. Yaza damgasını vuracak üç şarkı seçmiştik kendimizce. Biri Tuğba Ekinci'nin Kondom'u, ikincisi Tuğba Özberk'in Zar'ı, diğeri de Gülben Ergen'in Süpriz'i. Ama kesinlikle karavana çektik. Yaza damgasını vuran iki şarkı var bu alanda. Biri Serdar Ortaç ve Şeytan, diğeri Demet Akalın ve Bebek. Bu iki şarkı her yerde her zaman çaldı. 5 şarkının ortak özelliği de tek kelimelik isimlere sahip olması. Bu tesadüf mü, yoksa bir akım mı bilemedim.
Ne olursa olsun Fatih Ürek'in Sus adlı şarkısını da dinledik.. Hadise, Sezen Aksu şarkısı Deli Oğlan sayesinde Eurovison yolunu açtı. Sezen Aksu ise Yol Arkadaşım ile damgayı vurdu.
Aynı yarışmanın bu seneki katılmıcısı Mor ve Ötesi oldu. Deli'yi uzun süre benimsemedim ama sonrasında kanım kaynadı. Paragraf açmışken poptan rocka doğru kayalım. Emre Aydın yaklaşık 1.5 senedir aynı albümden şarkılara klip çekerek zoru başarıyor. Geçen senenin sonunda Belki Bir Gün Özlersin ön plandaydı, şu günlerde Dayan Yalnızlığım'da sıra. Umay Umay şarkısı Hareket Vakti'ne de hala klip çekmemiştir. Söz konusu cover olunca Teoman şarkılarının yorumlandığı albüm de oldukça başarılıydı fakat nedense çok ses getirmedi. Özellikle Nil Karaibrahimgil'in İstanbul'da Sonbahar yorumu gayet güzeldi.
Yabancı şarkılara gelince, ilk söz hakkı Begin, direk bir numara. Killers bir önceki sene sonunda Read My Mind ile kalpleri fethetti bu sene sonunda Human aynı etkiyi bıraktı.
The Ting Tings etkileyici bir giriş yaptı. İpod reklamı şarkısı Shut Up and Let Me Go ve That's Not My Name öne çıkan şarkıları oldu. Coldplay, Viva la Vida or Death and All His Friends'i çıkardı.İçinden boş şarkı çıkmadı.

Peki bu kadar şarkıdan bize hangisi yadigar kaldı. Tabi ki Sevda Karababa ve İçime İşlerken. Tribünlere pelesenk olan şarkı o oldu.
Hepsini dineldik, baya sevdik. Normalde böyle bir yazı yazmazdım ama yılbaşında evde durmanın sıkıntısı sardı. Benim için problem yok ama Msn'de de kimse yok, ben de bloga bunları yazdım. 2009 hayırlı uğurlu olsun.

Hiç yorum yok: