Çarşamba, Aralık 17

Galatasaray-Beşiktaş Maçlarının 7 Olmazsa Olmazı

Bu maçın, bu golün, bu sezonun muhabbeti de yapılmadan olmuyor aslında.....

1-)Tek Farklı Skor: Hemen hafızayı tazeleyelim.

Geçen sezon İnönü'de 1-0 Beşiktaş, Sami Yen'de Galatasaray 2-1 kazandı.

2006-2007 yılında İnönü'de Beşiktaş 2-1, Sami Yen'de Galatasaray 1-0 kazandı.

2005-06 sezonunda Galatasaray Sami Yen'de 3-2, inönü'de 2-1 kazandı.

2004-05 sezonunda İnönü golsüz bitti, Sami Yen'de Kral attı 1-0 oldu.

2003-04 sezonunda İnönü golsüzdü, Olimpiyat çilesi 2-1 Kartal lehine sonlandı.

2002-03 sezonunda Beşiktaş hem içeride hem deplasmanda 1-0 yendi, Sergen attı şampiyonluk geldi.

2001-02 sezonunda İnönü 2-2 sonlandı, Sami Yen'de Fleurquin tek golü atan oldu.

Gelenek o sezon başladı, keza 2000-01 efsane sezonunda maçlar 3-1 ve 2-0 sonlandı.Arada bir de Süper Kupa oynandı o da 1-0 bitti.

2-)Çarşı: Muhakkak her tribün grubu bir renktir, hepsinin bir farklılığı vardır. Çarşı'da çok el üstünde tutulması gereken bir grup değil. Ama derbi olayını en iyi yaşayan grup onlar. Semt kültürü ile alakalı olabilir. Mahalle maçına gider gibi gelmeleri(vapurla,otobüsle), eski maçları unutmamaları(8-0 veya Madida tezahüratları), pankartları( Bakirelik gitti-Korkak Tavuk Ortega). Hepsi derbiye tat katan unsurlar.

3-)Mert Nobre Golü: Geldiğinden beri Galatasaray'a atıyor. Fener'de başladı, Beşiktaş'ta devam ediyor. 2sezondur Beşiktaş'ta 2si ligde 3 golü var Galatasaray'a. Sami Yen'de golü yok siyah-beyazı giydiğinden beri ama Fenerbahçe'de oynarken onu da yapmıştı.

4-)İnleyen Nağmeler: Yakınlarda bir Beşiktaş derbisi olduğunun işareti. Gizli slogan, parola gibi. İnleyen nağmeler dendi mi anlayın ki Galatasaray Beşiktaş'la oynuyor oynayacak veya oynadı.

5-)Ayhan Akman: Anlatmaya gerek yok. Sahada 21 kişi kendi maçını oynarken, kenarda hocalar savaşırken, Ayhan Beşiktaş tribünleri ile maçını yapar. Derbi içinde derbi. 2006 mayısında oynanan maçta o yoktu ama İnönü kapalısı nerede olduğunu sormayı ihmal etmedi.

6-) Penaltılar: Tek farklı skor gibi gelenek değil ama penaltılar çok sık olur bu derbide. Geçen sene Arda'nın düşmesi hala tartışılıyor. Bir sezon evvel Ricardinho attı Beşiktaş kazandı, ilk yarıda Karan attı Galatasaray kazandı.Ondan önceki iki sezon üstüste İnönü'de önce Hakan sonra Necati aynı kalenin aynı direğine nişanladılar.Serinin başlangıcı 2004te Ali Aydın'ın çaldığı düdükler oldu.

7-)Fulya Yokuşu: İster Dolmabahçe'de olsun maç, ister Mecdiyeköy'de. O yokuştan geçmeden stada giderseniz, derbinin tadını alamazsınız. Komşu iki semtin rekabetini, geçmişini hissedemezsiniz.


Hiç yorum yok: