Salı, Aralık 2

Her Tharafın Berlin Olsa Ne Yazar


Yarın Galatasaray, Hertha Berlin karşısına çıkacak. Yaklaşık 9 sene önce yine aynı yerde, aynı atmosferde bir maça çıkmıştı. Grubun sondan bir önceki maç haftasıydı, Galatasaray için tamam-devam niteliğindeydi. Bu sefer alınacak beraberlik bile yeterken , o maç mutlak galibiyet gerektiriyordu. Üstelik bu sezon alınan 1-0lık Metalist yenilgisi, o maçın öncesindeki 5-0lık Chelsea hezimetinin yanında devede kulak kalır.

Fatih Terim Chelsea-Berlin maçları arasındaki süreçte yine zırvalamıştı(!). Güya 17 Mayıs günü Danimarka'da oynanacak UEFA finaline Galatasaray gidecekti. Terim "biletleri şimdiden alın" diyordu. Lafazanlık işte. Değil finale kalmak, Uefa maçı oynamak için grup liderini Berlin'de yenmek, ardından da dünya devi Milan'ı Sami Yen'de boğmak gerekiyordu.

Galatasaray 2 önemli, 1 çok önemli eksikle Almanya'ya gitti. İki bek Hakan Ünsal ve Ümit Davala'nın yanısıra Commondante Hagi yoktu. Bu eksikler zaten sık sık takımı o düzenle çıkartan Terim'i 3lü defansa zorlama bahanesi oluyordu. 26 Ekim 1999 günü sahaya çıkan 11in en gerisinde kalede Claudio "çok güzel" Taffarel her zamanki güveni veriyordu. Geri üçlüde bu görevi Popescu üstlenirken yanında saatli bomba Fatih Akyel ve arka direk golcüsü Capone vardı. Orta 5lide 3 bücür Okan-Suat-Emre olmazsa olmazdı. Yanlarında Hasan Şaş ve efsane kadronun en gereksiz oyuncusu yarışmasında Marcio ile çekişen Ahmet Yıldırım vardı. İleri ikili güzel ikili Hakan-Arif'ten oluşuyordu.

Maçın ilk yarısı oyun olarak istediğimiz şekilde gitse de Norveçli Kjetil Rekdal'ın attığı penaltı golüyle 1-0lık mağlubiyetimizle son buluyordu. İkinci yarı Türk futbolunun en önemli başarısının startı olmuştur. Oyuna Ergün ve Tugay girince teknik kapasite iyice artmıştı. İlk 2 gol kraldan geldi, ondan sonra 4-1lik deplasman galibiyetlerinde gol atma geleneği olan Tugay golünü attı. Golden sonra yaptığı koşu da unutulmaz. Futbolunun son döneminde Rangers'a transfer olup Uefa zaferini yaşayamayan Tugay, 9 senedir Ada'da. O gol de Galatasaray formasıyla son golü olmuştur. Noktayı Okan Buruk koydu maç sona erdi.

Galatasaray grup liderini devirdi, bir sonraki maça umutlarını taşıdı. Sonrası malum Galatasaray tur atladıkça Star gazetesi efsane oldu. Ertesi gün ilk kıvılcım gelmişti zaten:

HER THArafın BERLİN Olsa Ne Yazar

Hiç yorum yok: