Perşembe, Aralık 4

Hertha Berlin 0-1 Galatasaray


Maçlardan sonra maç analizi yapmayı sevmiyorum. Zaten şimdi herkes birşeyler diyecek, denmeye başlandı hatta. "Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum ama.." lı cümlelere benzedi bu giriş. Bu maçta şu iyi oynadı, bu kötüydü değişiklikler yanlıştı, Erdoğan Şenay gibi "tertip yanlıştı" demek değil amacım.

Galatasaray bu sene çok tartışılıyor. Büyük takımdır tartışılacak tabi ama bazı şeyler hep göz ardı edildi. Sakatların sayısı oldukça fazlaydı. Üstelik sakatlık süreleri de uzun sürdü. Yavaş yavaş dönüyorlar. Bugün onların takıma girmesinin ne kadar fayda sağladığını gördük.

Geçen seneki Galatasaray takımı uzun bir aradan sonra, belki 96-2000 yılındaki takımdan bile daha çok, en sevdiğim Galatasaray takımı olmuştu. Yaşları genç, koşan, mücadele eden, savaşan futbolcular. Kalli'nin 92-93 takımı kadar bizleri heyecanlandıran umutlandıran bir takım. Keza o takım şampiyon oldu. Bu sene onlara yabancılar katıldı, yeni bir hoca geldi. Hoca kötü başladı. Yerden yere vuruldu. Doğru veya yanlış eleştirilerden en çok Skibbe nasibini aldı. Denilen şuydu: "geçen senenin şampiyon kadrosuna dünya yıldızları katıldı ama geçen senekinden daha kötü oynuyor." Unutulan bu takımın en önemli dişlileri eksikti. Barış, Topal, Güngör geri döndüler. Fark ortaya çıkmaya başladı. Bu takıma Uğur ve Serkan eklense bir de çok daha iyi olacak herşey.

Kewell, Baros, Lincoln, Meira hepsi kaliteli topçular. Ama şu bir gerçek. Bu takımı Ardalar, Mehmet Topallar, Barış&Serkanlar, Hakan Baltalar, Uğurlar, Aydınlar taşıyacak.

Maçtakı durumlara göz atarsak, 1. sınıf oynayan topçular, Barış,Lincoln, Topal, Balta, onlardan bi level altta De Sanctis, Servet, Baros, vasat Arda, Meira, kötü günlerinde olan Kewell ve Sabri. Hepsinin terine sağlık.

Bu arada Lincoln niye kaptan çıktı? Maç Almanya'da olduğu içinse Kadıköy'e Nobre'yi kaptan çıkaran zihniyetten farkımız kalmadı demektir. Bu haftaki Ankaragücü maçına da Emre Güngör kaptan çıksın o zaman. Yok eğer Erdoğan Arıca sebep olduysa daha da kötü. Ya Arıca maçı izlemediyse? Bu takımın kaptanları bellidir diye düşünüyorum. Ama Lincoln de bugün bir başka oynadı. Darısı şubat maçlarına.

Hiç yorum yok: