Salı, Aralık 16

Che Hangi Takımlıydı?


Ülkemizin en çok tartışılan konularından biri Mustafa Kemal'in hangi takımı tuttuğudur. Herkes kendi camiasına dahil eder Gazi'yi. Pankartlar açılır, demeçler verilir ama sonuç çıkmaz.Arjantinliler daha şanslı. Onlar da kimin hangi takımı tuttuğu belli.

Ernesto Che Guevara futbolu çok severdi. Hastalığı yüzünden oynamakta zorlanırdı, o yüzden kaleci olurdu. Albert Camus'da kaleciydi zaten de yazı çok entel bir konuma giriyor, öze dönelim.

Che zengin bir ailenin çocuğu olarak Buenos Aires şehrinde dünyaya geldi. O zaman River Plate taraftarı mı oluyor? Hayır.

Yoksul halkın önderiydi. Sadece Arjantin tarihinin değil dünyanın en büyük futbolcusu Maradona onun dövmesini taşır.Maradona'nın takımı Boca Juniors'ın altyapıdaki çocuklara öğretilen en önemli sloganlarından biri "Maradona olabilirsiniz ama Che asla." O zaman Che Boca taraftarı mı? Hayır.

Che'nin takımı sarı-lacivert renkli Rosario Central. Ezeli rakipleri ise Newell's Old Boy. Yani Maradona'nın bir dönem oynadığı takım.

Rosario dün sona eren Apertura'yı, Maradona'nın ezeli düşmanı River'ın üstünde sondan birinci bitirdi.Boca 2. oldu, Newell's beşinci.Arjantin işte böyle garip bir lig, böyle garip bir ülke.

Hiç yorum yok: