Cumartesi, Kasım 27

Bu Sefer Hata Bizde


Basketbol maçlarında geçerli olan derbilerde deplasman taraftarının içeri sokulmaması kuralı/yasağı artık voleybol maçları için geçerli.

Basketbol maçlar alınan karar çok yanlıştı. Yanlış olduğu durumun buraya kadar gelmesinden belli. Futbol maçlarında az sayıdaki taraftarın zaten konum olarak da uzakta kalması aslında onları iyice pasifize ediyordu. Ev sahibi takım, yenilmediği sürece o taraftardan rahatsız olmuyordu. Futboldan sonra en çok ilgi gören ve salonda oynadığı için "sıcak" geçen basketbol maçlarında da tribün rekabeti bulunmayınca, taraflar kozlarını voleybolda paylaşır oldu.

Ama bu sefer hatanın tribün ahalisinde olduğunu itiraf etmek gerekir. Bu yasaklardan bunalması ve isyan etmesi gereken taraftarlar; tam tersine voleybol maçlarını oynanmaz hale getirmek için çok çabaladılar. En olmadık yerde, tansiyonun düşük olduğu yerlerde bile gereksiz küfürler-gereksiz yabancı maddeler maçların aktörlerinden oldu.

Basketbolda, kızların oynadığı son Cumhurbaşkanlığı Finali de bunun bir diğer örneği. Uzun bir aradan sonra yarı-yarıya bir tribün yakalandı. Ama maç biterken bir tribün salon dışındaydı.

Bu sefer tribünler, taraftarlar hatalı. Karara sanal platformlarda tepki göstermekten önce, şapkayı önüne koymaları gerekiyor. Gerçi şapka sadece belli kişilerde var. Onlar isterse şapkayı koyarlar, istemezlerse böyle gitmeye devam eder.

Hiç yorum yok: