Pazartesi, Kasım 22

Cana Ailesinde Rıdvan Etkisi


Rıdvan Dilmen, Cana'yı beğenmiyor. Biz Cana'yı saviyoruz, o yüzden de ister istemez Rıdvan Dilmen'e mesafe koyuyoruz. Ama sevdiğimiz Cana'nın henüz 4 yaşında babasız kalmasını engelleyen isim de Rıdvan Dilmen'miş. Galatasaray Dergisi Kasım 2010 sayısında yapılan röportajda baba Agim Cana anlatıyor:

"Benim o kazada olmamam çok büyük bir şans. Fenerbahçe'de o zaman Rıdvan vardı. Şeytan Rıdvan. Bana maçtan önce hoca; "Agim, onu sadece sen tutabilirsin." dedi. Ben maçta sarı kart gördüm ve cezalı duruma düştüm. Şimdi 2.hayatı yaşıyorum! Malatya'ya giden otobüste, benim yerime oturan Mete öldü."

Samsunspor kafilesi Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza yakınlarında trafik kazası geçirdi. Kazada 3 futbolcu, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs sürücüsü hayatını kaybetti. O sezon Agim Cana Samsunspor formasıyla giyiyordu. Agim Cana ayrıca Gençlerbirliği'nde de top koşturdu.

2 yorum:

Ogulcan dedi ki...

ilginç bir veri dostum bu sayfayı arşivime ekliyorum,güzel paylaşım

Adsız dedi ki...

Hocam bu hikayede bir yanlışlık var.
Fenerbahçe maçı o sezon 10.09.1988 tarihinde 4.haftada oynanmış.Agim cana o maçta sarı katta görmüş ama cezasını 5. hafta Bursaspor maçında çekmiş.Sizin bahsettiğiniz Malatyaspor maçı ise 22.01.1989 tarihi ve Samsunspor bu maçtan önceki maçı ise Sakaryaspor.Samsunspor'un o sezonki fikstürü ve Agim Cana'nın oynadığı maçlar aşağıda.
http://www.mackolik.com/Takim/8/Samsunspor/1988/1989
http://www.mackolik.com/Player/Default.aspx?id=52687&season=1988%2F1989