Salı, Kasım 16

Rüya (Belki #1)


Evden çıkıyorum. Trenle Haydarpaşa'ya gideceğim. Çok uykum olduğu için uyuya kalıyorum. Bir uyanıyorum ki Haydarpaşa'yı kaçırmışız. Son istasyonda iniyorum. Son istasyon; İtalya'ymış: Roma Terminali. Ulan işim yok zaten, gelmişken geziyim diyorum ama aynı anda diğer trenden Napolili taraftarlar iniyor. Roma maçına gelmişler deplasmana.

Bir an biri benimle göz göze geliyor. O an farkediyorum; üzerimde Galatasaray polarım var. Sarı-kırmızı amblem yüzünden beni bir Romanista sanıyorlar. Koşarak çıkıyorum dışarı. Kalabalığa karışırım diyorum. Kalabalık var, garın çıkışında yüzlerce Romalı bekliyor. Bir tanesi kolumdan tutuyor "nereye kaçıyorsun, gel ve bir Romalı'ya yakışan şekilde kavga et" diyor. Ben İstanbulluyum diyorum. Olm hepimiz İstanbulluyuz da aslen nerelisin diyor, noluyoruz lan demeye fırsat kalmadan Napoliler çıkıyor. (Konuşma İtalyanca gerçekleşiyor, alt yazı var)

Bir anda taşlar sopalar havada uçmaya başlıyor. Arada kalıyorum. Poları çıkarabilsem rahatlarım ama çıkaramıyorum çünkü Roma'nın reisleri arka kaldırımdan bize bakıyorlar, gözleri üzerimizde. İçeri girip saklanmayı planlıyorum ve cevval bir şekilde fake bir hamleyle "Roma adamın götüne koyar" nidalarıyla kolpadan Napolililer'e saldırıyorum. Daha doğrusu saldırmıyorum, Romalılar beni öyle sansın istiyorum. İçeride Napolili yok zaten.

İçeri giriyorum, burada da Napoli'nin reisleri bekliyor. Hemen boş bir odaya giriyorum. 2 adam ve bir kız var. Saklanıyorlar. Ulan bunlar kim, kesin bu şansla bunlar Laziolu çıkarlar diyorum. Adamlardan biri elini ağzına götürüp şşşt diyor ve beni oradaki koltuklardan birine oturtuyor. Odanın üst katından ayak sesleri geliyor. Birileri koşturuyor. Ben kıza kesiliyorum hafiften. Sesler uzaklaşınca adam bize, "hadi gidelim" diyor. Bu sefer Türkçe. Siz Türk müsünüz diyorum kıza, kız "merak etseydin sorardın" diyor.

Beni bir trene koyup İstanbul'a yolluyorlar. Trende 2 arkadaşımı görüyorum. Olayı anlatıyorum. İtalya'da yaşayan Türk kızından korkacaksın diyorum. Hem bildiğin Türk kızı hem de üzerinde İtalyan ukalalığı var diyorum. Gülüyorlar. Arkadan biri Boluspor gol atmış, kupon tuttu diyor, trendeki herkes adamı alkışlıyor, ben uyanıyorum.

Not: Kıçın açıkta kalmış yorumları kabul edilmeyecektir.

2 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bu nedir lan. Benim rüyamdan mı özendin. Çok tuhaf rüyalar gördük du bakalım ev tutmaya mı vesile olacak :)

Smt dedi ki...

"Olm hepimiz İstanbulluyuz da aslen nerelisin.."

sesli güldüm. :)