Salı, Kasım 16

Sezonun Kader Anı


Brezilya'da 35.maçlar oynanmadan önce oluşan puan durumu şöyleydi. Lider Fluminense 61 puan; Corinthians ve Cruzerio 60'ar puanda. Fluminense, 35.hafta maçında kendi sahasında Goias'ı konuk edecekti; Corinthians ve Cruzerio ise kendi aralarında kritik ötesi bir maça çıkacaktı. Goias ligde 19.sırada ve küme düşmek üzere. Yani rakipleri birbirleriyle oynarken Fluminense için verimli bir hafta olabilirdi.

Beklenen olmadı, Fluminense 1 puanı 84.dakikada attığı penaltı golüyle kurtardı ve liderliği kaptırdı. Peki hangisine?

Corinthains - Cruzerio maçında 89 dakika boyunca gol olmadı. 89.dakikada hakem penaltı noktasını gösterdi ve Sao Paulo yıkıldı. İyi anlamda. Ev sahibi ekip son dakikada penaltı kullanacaktı. Topun başına Ronaldo geçti ve topu (yukarıdaki fotoğraf) filelere yolladı.

Corinthians 5 senedir şampiyon olamıyor. Bu 5 sene içinde sadece 1 kez kupa kazandılar, o da 2009 Brezilya Kupası. Onun hikayesinde de başrolü Ronaldo oynuyordu, şuradan izlemek mümkün.

Ronaldo şehre döniyor ve kupadan sonra lig şampiyonluğuna da halleniyorlar. Güzel bir hikaye. Sezon sonuna doğru ağırlığını koydu Fenomen; son 4 maçta 4 golü var. Ligin bitmesine ise 3 maç kaldı ve puan durumu 63-62-60 oldu. Corinthians resmi siteden şampiyonluk heyecanını yaymaya başlamış. Yukarıda Liderlik kapatıldı gibi bir anlam var. Son 3 haftada 15. Vitoria, 11.Vasco ve 19.Goias ile oynayacaklar. Rakiplerine göre muazzam bir fikstür avantajları var Güntekin.

Hiç yorum yok: