Cuma, Kasım 26

Finalin Adı: Goias - Independiente


Copa Sudamericana'da finalistler belli oldu. İlk önce çarşamba günü 2 Brezilyalı Palmeiras ve Goias karşılaştı. İlk maçı Palmeiras deplasmanda 1-0 kazanmıştı. 2.maça kendi sahalarında favori olarak çıktılar. Beklenen olmadı.

Brezilya Ligi'nde 19.sırada bulunan ve küme düşmemek için mücadele eden Goias, rakibini deplasmanda 2-1 yenerek finale çıkmayı başarıdı. Üstelik ilk golü yemelerine rağmen.

Maçta 1-0, toplamda 2-0 geriye düşen Goias, devre biterken yani eşleşmenin 135.dakikasında ilk golünü buldu.

1-1Palmeiras'a yarıyordu, 82.dakikada ise stadı ve Scolari'nin takımını şok eden gol geldi. Ernando Lopes topu filelere yolladı ve Goias'ı finale çıkardı. Ernando Lopes bir defans oyuncusu ve son 2 senede Brezilya Serie A'da sadece 1 gol atabildi.

Goias'ın rakibi bir gün sonra belli oldu. Independiente ile Quito Buenos Aires'de karşılaştı. Bu eşleşmede de ilk maçı kazanan ekip finali göremedi. 2008'in Libertadores, 2009'un Sudamericana şampiyonu Quito, ilk maçta 3-0'ı yakalamasına rağmen maçın 2.yarısında kalesinde 2 gol görüp önemli bir avantajı kaybetmişti. Quito tipik bir Ekvator takımı. Yüksek rakım sayesinde iç sahada başarılı sonuçlar alıyor. Buna rağmen ilk maçın son anlarında oyundan düşüp 2 gol yemesi pahalıya mal oldu.

Arjantin ekibi ilk golü attı. Devre biterken skora denge geldi. 2.devre başlarken ise Arjantinliler bir gol daha buldu. Golü atan Hernan Fredes 23 yaşında. Onun da 2 senedir ligde golü yoktu. Ama en önemli golünü dün geceye saklamış oldu. (Erman Toroğlo mode on)

Bu sayede Sudamericana'da Güney Amerika'nın en başarılı 2 futbol ülkesi finalde rakip oldu. Brezilya-Arjantin rekabeti için yeni bir sayfa. 2 sene önce finali Internacional ile Estudiantes oynamıştı, kazanan Brezilyalılar olmuştu.

Hiç yorum yok: