Çarşamba, Kasım 3

Real vs Milan


Dünya üzerinde birçok büyük kulüp vardır, birçok güzel kulüp vardır ama 2 tane çok büyük kulüp vardır; Real Madrid ve Milan. Bu benim kişisel görüşüm olarak durabilir ama değil. Mantık bunu gerektiriyor. İki takımın da taraftarı veya hayranı değilim. Fakat iki takımın da, iki kulübün de kafalarda yarattığı imaj budur. "Biz büyüğüz, biz farklıyız" Bu imajı her zihinde yaratabilmek kolay değil.

Real topçusu olmak, Milan hocası olmak, Real'in başkanı olmak, Milan'ın stadında oynamak.. Hepsi çok farklı hisler. Bu sıfatlara nail olmak için birçok farklı kriter gerekiyor. Tamam, biz de gidip görmedik ama bu iki kapıdan girmek çok önemli olaydır.

Kazanılan Avrupa Kupaları'nın önemi büyük muhakkak. Fakat ne kadar sevsek de Ajax'ın, Liverpool'un, Barcelona'nın, Juventus'un, yani defalarca kupa kazanmış takımların, bu ikisinin arasına girebileceğini düşünmüyorum. Belki Bayern Münih biraz girebilir. Ama yok değil, vazgeçtim, o da giremez. Real ve Milan. Yukarıdaki gazete, 1958 yılından. Final maçı öncesi. Yaklaşık 50 senedir final oynuyor bu 2 takım.

Bu iki takımın büyüklükleri kupa büyüklüğü değil ondan eminim, adını koyamıyorum.

Bugün bu iki takım karşı karşıya gelecek. Ben izleyemiyorum, izleyebilen herkes bu maçın değerini bilsin.

3 yorum:

aykut dedi ki...

özlüyoruz cem uzan reyis bi şampiyonlar ligi keyifimiz vardı anasını siktiğimin aydın doğan'ı

Adsız dedi ki...

aman katalanlar duymasın.

Turuncu Adana dedi ki...

gerçekten isimler büyük yani bakıyosun akşam ne maç var diye Milan Real Madrid diyorlar,o sırada aklından geçiyor abi ne bilim yani çocukluğunun milanı real madiridi geliyor,hugo sanchezli takım ya da van bastenl i milan geliyo,bu maç sanki çok büyük iki ailenin buluşması ve kendi içinde asalet barındırarak çarpışması gibi birşey..mesela inter barcelona daha bir popüler ama o ağırlık o asalet maçın isminde yok..