Pazartesi, Kasım 29

Kartalspor 0-0 Altay


Pazar sabahı Kartalspor maçı için tribündeyiz. Daha önce Selim ile beraber iki kişi giderdik. Kadromuz artık genişliyor; dün 5 kişiydik. Kartalspor'un bu sene Kartal'da hiç gol atamadığını, son 7 maçında hiç gol atamadığını, bu sezon 8 maçının 0-0 bittiğini göz önünde bulundurursak bu sayı oldukça iyidi.

Bizim ekibin sayısı iyidi ama tribünler boştu. Bu senenin en az seyircili maçı. Altay tribünü de diğer maçlarda deplasman yapan takımlara göre oldukça boştu. Kartalspor taraftarı da 5 dakikalık sessizlik protestosuyla başladı maça. Protestolar maç sonuna kadar tezahüratlarla devam etti.

Altay'ın geçen sene Kartal'da oynadığı maçı da izlemiştim. İskeleti belli bir kadro vardı. Onur-Yiğit tandemi, Burak Çalık, Musa Çağıran gibi gençler. Şehmus Özer, Tiago gibi önemli isimler. O gün ilk profesyonel maçına çıkan Okay Yokuşlu, bu seneki maçta milli takımda olduğu için yoktu. Ve o Okay 11 ayda takımın en önemli eksiklerinden biri haline geldi. Bunda tabi ki Okay'ın payı yüksek ama aynı zamanda Altay kadrosunun zayıflaması ve Okay'ın bir anda önemli isimler arasına girmesi de önemli bir ayrıntı. 11 ay önceki maç 1-0 Kartalspor lehine sona ermişti. Maçın tek golünü Okan Yıldız atmıştı. Genç oyuncu bu maçta oyuna sonradan girdi. Bu seneki 3.maçı. Ergün Penbe'nin en önemli sorunu da budur. Genç oyuncular kadroya zor giriyor. Oysa Kartalspor altyapısının değerini anlatmaya bile gerek yok.

Ergün Penbe'nin savunma futbolu taraftarların eleştirisi konusuydu. Dün saha içinden de tepki geldi. İlk 30 dakika boyunca Altay yarı sahasına giren Kartalsporlu sayısı herhalde 3'tü. Şentürk, Şadi ve Cemre dışında yüklenen yoktu. Bu üçlü kalabalık Altay orta sahası ve savunması arasında kayboluyordu.

İşte bu dakikalarda Erhan Şentürk kenara döndü ve hararetle "böyle top oynanmaz, deplasmanda mı oynuyoruz" tarzı cümleler kullandı. 17 Mayıs 2000'in diğer figürleri olsa Erhan oyundan alınırdı. Ergün Penbe ise o dakikadan sanra takımın ileriye çıkmasına izin verdi. Kartalspor sezon boyunca en baskılı oynadığı dakikaları yaşadı. Ama gol bulamadı. İkinci yarı başlayınca yine kısır futbola geri dönüldü.

İkinci yarıda Altay ataklarını izledik. Kaleci Kaya, maçın yıldızı oldu ve 1 puanı getiren isim oldu. Maç sonu tribünlerin çağırdığı tek isimdi. Kaya'ya sevgi gösterileri, yönetime ve teknik heyete istifa çağrısı ile beraber yapıldı. Bu arada 2 maçtır; stadı önce deplasman takımı tribünleri terk ediyor. Hal böyle olunca Kartalspor taraftarı içeride kalıyor ve bu dakikaları "yönetim istifa" sesleriyle geçiriyor. Yönetimin kendi kalesine attığı gol gibi duruyor.

Biz de bu sene baya Kartalspor'u takip eder olduk ama Kartalspor'dan bahis yoluyla para kazanamadık. Oysa şu maça 0-0 oynayacak ilk adam biz olmalıydık. Üstelik Altay'ın 3 senedir Kartal'da gol atamadığını düşünürsek. Ben Kartalspor'a güvendim, yine beceremedim.

Kartalspor'un kaçırdığı gollerden sonra çıkan gürültüyü görünce, Kartalspor gol attığında Kartal Stadı'nın La Bombonera'ya dönüşececeğini tahmin ediyorum. Kartal Stadı'ndaki taraftarlar 2 Mayıs gününden beri gol sevinci yaşamadı. En son gol atan futbolcu Ergün Penbe'nin oynatmadığı (günahını almayalım belki sakatlığı vardı) Okan Yıldız. Gol atılan son takım Samsunspor. Gol yiyen son kaleci Ahmet Şahin. 18 Nisan'da kazanılan Boluspor maçından beri de Kartal Stadı'ndan 3 puan çıkaramıyor Kartalspor.

Maçtan sonra iki abi konuşuyor:

- Olm niye geliyoruz maçlara, gidelim hafta içi idman izleyelim en azından gol görürüz.

- İdman mı istiyorsun, geçen hafta bu takım idman maçında Glaatasaray'ı 3-0 yendi.

- Hassiktir lan, şaka yapıyorsun...


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ergünün bu saçma anlayışı oldukça gol atamayacağız gibi. son 3 iç saha maçında rotasyon yapıp durdu ama belli ki orta sahada topu ileriye götürecek adam yok. Altay maçında Oktay bireysel olarak çok çabaladı. 15 numara vardıya anımsayamadım uzun boylu, o nasıl goller kaçırdı öyle. Tabi streste ayrı etken ama Ergün gitmezse bu takımdan birşey olmaz bence. Yarın Bursa maçı yerine bu maçı tercih ettim yine. Kapalıda olacağım, artık gol görelim..Kartal gol gol gol 2010 bitiyor:)

ERdoğan

kutay dedi ki...

15 numara; semih erdem.. galatasaray altyapısından, 2 hafta önceki rizespor maçında sağ bek oynadı çok kötüyüd, bu maçta da olmayacak 1-2 gol kaçırdı. başkasının ayağına gelse gol olabilirdi o pozisyonlar..

Adsız dedi ki...

Ben atardım...