Çarşamba, Kasım 10

City vs United

Pazar gününün yoğun derbi programından bugüne sarkan bir derbi. İngiltere'den geliyor; Manchester City vs Manchester United. Fotoğraftaki abilerden sol tarafta olan George Best, sağ tarafta olan Mike Summerbee.


İngiltere Premier Ligi'ni, İngiltere tribünlerini ve İngiltere derbilerini pek sevmem. Ama kabul etmeli; istediğin kadar sev veya sevma İngilizler'in futbol kültürü hepimizi tokatlar. O nedenle arada sırada Ada'ya bakmak şarttır. Her ne kadar 2-3 sezondur şifreli yayınlara baksak da. Bugün de bu nedenden dolayı maçı izleyemem ama en azından biliyoruz ki bugün bir şehirde bir derbi var. İnsanlar heyecanlı, biliriz o heyecanı.

Bu fotoğraf 1989 yılından. Eylül ayında oynanan maçta City, United'ı 5-1 yeniyor. Maviler'in golleri; David Oldfield (2), Trevor Morley, Ian Bishop, Andy Hinchcliffe. United'ın tek golünü daha sonra City'de hocalık yapacak olan Mark Hughes atıyor. Maçın devre arasında United taraftarlarının "Fergie Out" diye bağırdıkları söylenir. O sezon ligi gol averajıyla United 13., City 14.bitiryor. United ise FA Cup'ı kazanarak sezonu kupayla noktalıyor. Daha da dramatik olanı, City o maçtan sonra 13 sene boyunca United'ı yenemiyor.



Hiç yorum yok: