Çarşamba, Kasım 17

Dengesizliğin Adı: Emre


Emre Belözoğlu'nun Türkiye'nin en verimli futbolcularından biri olduğunu kanıtlamaya gerek yok. Takımı için en önemli isim olduğunu da belirtmeye gerek yok. Onun yokluğunun büyük bir sıkıntı kaynağı olduğunu da beliritmeye gerek yok. Ama bu yazıyı yazalım ve bunları yine belirtelim.

Emre çok sık sakatlanan bir futbolcu. Bu, Emre'den kolayca vazgeçmek için bir neden olmamalı. Bunun çözümü; Emre kalitesinde olmasa da Emre'nin yokluğundaki sorunları azaltacak isimleri kadroya transfer etmektir. Fenerbahçe geçen sene kasım ayından itibaren son 1 senelik süreçte neler yaşamış ve Emre bunun neresinde tek tek yazalım.

Kasım 2009; Kayserispor maçı ile başlıyor. Emre 90 dakika oynuyor, Fenerbahçe penaltı golüyle beraberliğe razı oluyor.

21 Kasım'da rakip Beşiktaş. Yer İnönü. Maç 0-0'ken Emre sakatlanıyor. Dakika 50 civarı. Emre oyundan çıktıktan sonra Fenerbahçe 3 gol birden yiyor ve maçı 3-0 kaybediyor.

Emre'nin derbide geçirdiği sakatlık uzun sürüyor. Arka arkaya oynanan Kasımpaşa ve Eskişehirspor maçlarında 0 çekiyor Fenerbahçe. Kalesinde 5 gol görüyor.

Takım, Ankaragücü'nü Emre'siz yenerken kalesinde 2 gol görmeyi de ihmal etmiyor.

Emre düzeliyor ve takıma giriyor. Rakip Trabzonspor. Fenerbahçe deplasmandan 3 puanı çıkarıyor. Gol yemeden; 1-0 kazanıyor.

Sonra devre arası. Denizlispor maçı Emre ile 3-1, Sivasspor maçı Emresiz 5-1 kazanılıyor.

Kupada Bursaspor ile ilk maç. Emre 65 dakika oynuyor, yerine Selçuk giriyor maç 3-0 kazanılıyor. 3 gol de Emre sahadayken atılıyor.

Kadıköy'de Diyarbakırspor maçı, Emre 90 dakika sahada skor 1-1.

Bursa ile rövanş maçı. Daum, Emre'yi yedek oturtuyor. İlk yarıdan skor 2-0 Bursaspor lehine oluyor. Emre ikinci yarı oyuna giriyor, Fenerbahçe tur atlıyor.

Manisaspor deplasmanı. Emre 86'da çıkıyor, Manisaspor 87'de gol atıyor.

Bursaspor ile lig maçı. Emre 90 dakika oynuyor, Bursaspor 2-0'dan 3-2 kazanıyor.

İBB, Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçları Emre 90 dakika oynuyor. 1 mağlubiyet, 1 galibiyet, 1 beraberlik. Yenilen gol sayısı 3 maçta sadece 2.

Bundan sonraki dönem; Fenerbahçe'nin uzun süre gol yemediği dönem. Emre Galatasaray maçı haricinde hepsinde sahada. Bu dönemde sadece kupa yarı finalinde Manisaspor'dan 1 gol yeniliyor.

Kupa finalinde ise durum farklı. Fenerbahçe 1-0 önde. Dakika 65. Emre oyundan çıkıyor. Maç skoru 3-1. Kupa Trabzonspor'un.

Yeni sezonda; Emre, diğer maçlarda bu kadar belirleyici değil. Herhalde Aykut Kocaman etkisi. Emre varken Trabzonspor'dan 3 gol yiyor Fenerbahçe,Manisapordan da 2 tane. Ama diğer yandan gol atma sınırlarını da zorluyor.

Fakat tıpkı geçen sene olduğu gibi, BKalıneşiktaş maçında devre arasında oyundan çıkıyor. İlk yarı Fenerbahçe 1-0 önde, maç 1-1 sona eriyor.

Eskişehirspor maçında; 30 dakikada oyundan çıkıyor. Eskişehirspor 1 gol atıyor. Gaziantepspor maçında hiç oynamıyor, 70'ten sonra 2 gol yiyor Fenerbahçe orta sahası ve savunması.

Avrupa'ya bakalım. Young Boys ile oynanan ilk maçta; 85'te çıkıyor, Young Boys 89'da atıyor.

PAOK ile oynanan ilk maçta Emre yok, Fenerbahçe mağlup. 2. maça 11'de başlıyor 50.dakikada golünü atıyor. 75.dakikada sakatlanıyor. Turu uzatmalarda gol atan PAOK geçiyor.

Şimdi bunu niye yazdık? Bizim gördüğümüzü Fenerbahçe taraftarı kesin görüyordur zaten. Fenerbahçe taraftarının gördüğünü Fenerbahçe teknik heyeti ve yönetimi de görüyordur. Tamam kabul ediyorum, Emre kalitesinde futbolcu bulmak imkansız gibi bir şey. Ama sezonun bir kısmında oynamayacağı kesin gibi birşey olan bir futbolcuya da iyi bir alternatif üretmek gerekiyor. Bu takım içinden de olabilir takım dışından da. Emre'nin yerini Selçuk ve Christian ile doldurmaya çalışınca takımın uçurumu belirginleşiyor. Ayrıca daha önce yazdığımızı uyarıyı tekrarlayalım. Canlı bahis oynayanlar; Emre oyundan çıkınca "Fener gol yer" e basabilir. Yüzde 80 garantidir.

Hiç yorum yok: