Perşembe, Mart 29

Grevler-Eylemler

Bugün Avrupa'da grev-eylem günü. Üstteki fotoğraf İspanya'dan. Son yılların en kapsamlı grevi yapılıyormuş. Bisikletli abiler ve ablalar trafiği kapatmışlar. Bisikletle yapılan greve saygım sonsuz. Hoşuma gitti.

Bizim bakan da benzin zamları için "bisiklete binin" diyor. Burada bisikletlileri sevmezler, biziklete yol yapmazlar ama bakanlar, devlet erkanı genelde burada olup biteni bilmediği için ince noktayı atlar her zaman. Belki bir gün bizim de buralarda bisiklet kültürü yaygınlaşır, grevlerde eylemler bu tip sahenleri görürürüz.



Oysa şu an Ankara'dan gelen haberler içler acısı. Fotoğraflar kötü.

Bu fotoğraf ise Ankara'nın sabahından. Ankara'dan. KESK eylemi. Yandaki pankarta güvenerek battaniyeye sarılan abilerin Anadolu'nun bir yerinden kalkıp geldiğini tahmin ediyoruz. Gelecek kaygısı çok, umutları az olan iki yaşlı başlı adam. Duvarda, hemen üstlerinde orak çekiç, SDH yazısı. Sırtlarını dayandıkları duvar, bir bankanın duvarı. Western Union, para gönder-al.

Bu arada Yunanistan'da da kesin eylem, grev vardır. Bu ara 90'lar nostaljisi yapmak moda oldu. Okan Bayülgen ve Ekşi Sözlük başta olmak üzere çoğunluk "aman 90'lar ne kadar güzel, özledik o günleri" diyor. 90'ları hatırlamak için Atina'ya gitmek yeterli olabilir.

Grevler, eylemler, 11 Nisan'da erken seçim, hükümet krizi, kesintiler, çatışmalar.


Hiç yorum yok: