Pazartesi, Mart 5

Kakuta'nın Dönüşü



Bu ortadaki adamı tanıdınız mı?
Gael Kakuta desem.

Dünyanın en şanslı futbolcularından biri olarak başladı kariyerine. Çok genç yaşta Chelsea'ye transfer oldu. Herhalde o esnada çok beddua aldı. Kıskananlar oldu. Nazarlar değdi. Önce 2009 yılında kötü bir sakatlık geçirdi. Sonra tam iyileşecekken o meşhur ceza geldi. Chelsea transferden, o sahaya çıkmaktan men edildi. Biz de uğruna çileler çekilen adamı izleyemedik.

Chelsea ile 6 lig maçına çıktı. Sonra Fulham'a kiralandı. Sezonun sonuna doğru 1 gol atabildi. Bu seneye Bolton'da başlamış. Başlamış diyorum, çünkü hiç haberim yoktu. 4 maçta oynadıktan sonra, devre arasında Fransa'ya dönmüş.

Adamı unutuyorduk neredeyse, Dijon formasıyla ortaya çıktı. Yeniden doğuş hikayesinin henüz başı. Üstelik böyle isimsiz bir takımda olunca dikkat çekici. Dijon'un son 4 maçına ilk 11'de çıktı ve 3 gol attı. Dijon onun gol attığı bütün maçlarda puan aldı. Üstelik biri bu hafta sonu oynanan Montpellier maçı.

Kakuta sayesinde Fransa'da zirve değişti. Montpellier liderlikten indi. Yeni lider Paris SG oldu. Üstelik yeni lider, bu hafta sonu Dijon deplasmanına geliyor. Kakuta'nın kariyerinin kırılma maçı olabilir.

Hiç yorum yok: