Cuma, Mart 2

Mustafa Akçay Takımı



Geçen sezon Bank Asya 1.Lig'de sürpriz yaratan takım belliydi. Tavşanlı Linyitspor. Lige çıktığı ilk senede, flaş transferler yapmadan, üstelik kötü başlanan bir sezonda puan durumunda 6.sırada yer aldı ve play-off oynadı. Süper Lig'e çıkamasa da aldığı sonuçlar dikkat çekiciydi.

Takımın dikkat çekici bir yönü daha vardı. Bu başarının mimarı olan Mustafa Reşit Akçay. İlginç tarzı ve maç sonu açıklamalarıyla farkını belli ediyordu. Buna, sezona yayılan başarı da eklenince ligin en gözde teknik adamlarından biri olmuştu.

Fakat Mustafa Akçay, sezon sonunda tercihini 1.Lig'den değil 2.Lig'den yana kullandı. Memleketinin takımlarından biri olan 1461 Trabzon'a geçti. İşler şu anda burada da fena gitmiyor. Takım, lider Bandırmaspor'un 6 puan gerisinde 5.sırada. Yine bir play-off yarışı içinde Akçay.

Bu iki takımın, geçen sezonun Tavşanlı Linyit'i ile bu sezonun 1461 Trabzon'u arasında bir benzerlik daha var. İki takım da sezona kötü başlamasına rağmen daha sonrasında müthiş bir seri yakaladı.

Mesela Tavşanlı. Sezonun ilk 5 maçında gol atamadı, sadece 2 puan alabildi. İlk galibiyeti 6.haftada Giresunspor'a karşı 1-0'dı. Oynadıkları 10.maçta Denizli'ye yenildikten sonra inanılmaz bir çıkış yakaladılar. 12 maç yenilmediler. Uğursuz 13'te, sezon sonu Süper Lig'e çıkacak olan Samsunspor'a yenildiler. Ondan sonra 9 maçta sadece 2 kez yenilerek 6.sırada yer buldular.

1461 Trabzon'da 3 maçta galibiyet alamadan başladı sezona. 7 maçta 2 galibiyet vardı. Adana Demirspor'a deplasmanda yenildiklerinde tarih 29 Ekim'di Aradan geçen 4 ayda 13 maç oynadılar ve yenilmediler. Bu sefer 13'ü atlattı Akçay. 13 maçta topladığı puanlarla 5.sıraya çıktı.

Mustafa Akçay'ın maçlarını izleyemesek de kendisini takip ediyoruz. İlgiyle ve merakla. Yenemiyorsan yenilme futbol klişesine ''ele gelmiyorsa sevdiğin, elindekini sevmelisin" yeniliğini getiren adam...


1 yorum:

Alper dedi ki...

Geçen sene yakaladığı seride memleketi Karadeniz'in takımlarına karşı aldığı galibiyetler büyük pay sahibiydi.