Cumartesi, Mart 10

Bucaspor'un Çabası



Fotoğraftaki futbolcu; Abdülkadir. Genç futbolcu değil. 1986 doğumlu. Patlamasını bu sene yaptı yaptı, yapamadı sıradan bir futbolcu olarak kalacak. Sezon başında böyle diyorduk. Geçen sezon İzmir'de Fenerbahçe'ye 2 gol atınca herkesin dikkatini çekmişti. Maç 3-1'di, oyundan çıktı, maç 3-5 oldu. Herkes Abdülkadir'i konuşuyordu. Ama aslında o, patlamasını oldukça geciktirmişti.

Bu seneye iyi başladı. Tamam, oynadığı ligin seviyesi daha farklı ama burada da her önüne gelen kolay kolay gol atamaz. Abdülkadir attı. Her türlüsünü attı. Kontra golü de attı, frikikten de attı, karambolde de yazdı. İlk yarıyı 8 golle kapattı.

Fakat 2012 gelince düşüşe geçti. Forumlarda okuyorum, Bucasporlular pek memnun değildi. "Sait Karafırtınalar oynatmasın" diyenler çoğunluktaydı. Anlam veremiyordum. Çok fazla Bucaspor maçı da izlemiyordum. Bucaspor gibi kendi yağında kavrulan bir takım, Abdülkadir'den bu kadar kolay vazgeçemez. Karafırtınalar da öyle yaptı, vazgeçmedi. Fenerbahçe maçında 65'te oyundan aldığı topçusunu, bu sefer her maç oynattı.

Son Karşıyaka maçında attığı gol beni şaşırtmadı. Ama istatistiklere bakınca, bu golün sezonun ikinci yarısında attığı ilk gol olduğunu farkettim. Uzun süren bir sessizlik. Aslında Bucasporlular'ın neden öyle düşündüğünü anladım.

İligniçtir son golünü Göztepe'ye atmıştı, bu sefer Karşıyaka ile oruç bitti. İzmir'in büyüklerine kafa tutan Buca. Abdülkadir, devamını getirirse Bucaspor beklenmedik bir şeyi başarabilir. Bunun baş mimarı da Karafırtınalar olur.

Fotoğrafta, Abdülkadir'in arakasından gelen Emre Güral. İkisi de Karşıyaka maçını 1 gol ve 1 asist ile tamamladı. Emre de Abdülkadir gibi Almanya doğumlu. İkisi de ligde 9 gol attı. İyi ikili oldular. Emre'yi takıma koyan; Karafırtınalar.

Karşıyaka maçının kadrosu; 1992-1990-1991-1988-1984 (abi Zafer Çevik)-1989-1994-1986 (Abdülkadir)-1989-1993-1993

Böyle bir kadro ligde play-off için oynuyor. Çoğu Ege doğumlu, Buca altyapısı çıkışlı çocuklar. Tekrar Süper Lig'e çıkartmaya çalışıyorlar Buca'yı. Peki Buca çıkarınca, yine Bülent Uygun gibi bir hoca gelir, takımı dağıtır ve kaşarlarla doldurur mu?

Emre ve Abdülkadir 9'ar golü kim için ne için atıyor? 1993 doğumlu çocuklar ne için oynuyor?

1 yorum:

horozmania dedi ki...

bucaspor'un çabası takdir edilesi. Diğer Bank Asya takımları gibi kadrosuna abudik gubidik yabancılar katmıyor. gençlerle gidiyorlar.

civarla salih var bir de yetenekli. civar'ın disiplinsiz olduğu söyleniyor. en son kadro dışıydı sanırım. bonus kafa salih de inanılmaz teknik.

kısacası bu gençleri izlemek zevk veriyor.