Pazartesi, Mart 12

Prime Time Maçı





- Hem futbol, hem tribün her haliyle güzel bir maç izledik.

- Lig Tv'nin her iki yarıdaki maçı da saat 19.00'da vermesi ilginç.

- İlk maç da güzeldi. Ama bu daha güzeldi.

- Eskişehirspor'un Problem? pankartı ve meşalaleri efsane olur.

- Tabi görüntüler Lig Tv'yi rahatsız etmiş olabilir.

- Eskişehirspor tribününü ilk defa bu kadar iyi gördüm.

- Diego'nun serbest vuruş kullanması. Ve iyi kullanması.

- Kayacan beklediğimizden iyidi. En azından Ivesa'dan iyidi.

- İki şehir, iki takım, iki tribüne de mesafem var ama iyi ki varlar. Renk. Gerçi İstanbul'a küfür onların olmazsa olmazı ama olsun.

- Bursaspor'un çıkışı, yenilmezlik serisi dikkat çekici, ilk 4 olabilir

- Kamara'nın sakatlığı şanssızlık. Serdar Özbayraktar'a bu hafta torbadan forvet çıktı.

- Alper Potuk, gerçekleşmeyen transferlerden sonra formdan düşen futbolcu.

- Saha zemini çok kötü. Stadyumun tribünleri çok kötü. Eskişehir Atatürk Stadı, çok kötü.

- Eskişehir daha iyidi, kaçan golleri daha fazla. İki direk var zaten.

- Pinto fark yaratıyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

istanbula küfürü bu kadar takmayın.. ben izmirde yaşayan ve GÖZTEPE taraftarı olan birisi olarak orda istanbula edilen küfürlerin içeriğini anlatmak isterim..

o küfürler sizin zannettiğiniz gibi istanbuldaki istanbul takımı taraftarlarına değil.. o küfür izmirdeki, eskişehirdeki, bursadaki ve benzer şehirlerdeki istanbul takımı tutan hemşehrilerine aslında..

ayrıca maaelesef ki bu ülke furbolunu yönetenlerin ve istanbul kuluplerini yönetenlerin futbolu yönetirken sadece ve sadece istanbul takımları merkezli hareket etmeleri ve kararları verirken istanbul takımları tarafından yönlendirilmeleri yüzünden.. siz istanbulda bu ayrımı maalesef ki çözümleyemiyorsunuz.. ancak kendi takımınızın aleyhine bir durum oluştuğunda o kararı istanbulun diğer takımlarının baskısıyla veya yönlendirmesiyle alındığını düşündüğünüzde tepki koyuyorsunuz..

zurnanın zırt dediği olayda orada başlıyor.. bu düzen değişmediği sürece ve futbol veya sporun diğer dalları içinde geçerli adaletli sistemler ve işleyişler sporu yönetmeye başlamadığı sürece bu tarz küfürler hep olacaktır.. ve maalesef ki son federasyon seçimlerinden de gördüğümüz üzere bu çarpık düzen ilelebet sürecek ve türk sporu sadece 3 istanbul takımının hemagonyasında ve diğer şehirlerin figuranlığında yaşam savaşı vermeye devam edecektir..

ülke içerisinde rant paylaşımını yapanlar kulüplerin yönetiminde isim yapıp tanınırlıklarını arttıran işadamlarının şirketlerini büyütmeleriyle bu çark devam edecek.. biz anadolu kulüplerinin taraftarları hiç değişmeyecek talihimizin peşinde tutkularımızın peşinde yaşlanacağız.. siz istanbul takımı taraftarları ise kapitalizmin oyuncağı olarak kulüplerinize para kazandırdığınızı düşünerek kandırılarak bu çarkın işlemesine aldığınız biletler, kombineler, formalar, cartlar curtlarla katkı sağlayacaksınız..

bu düzen böyle gidecek.. hepimiz kandırılıyoruz.. ama siz hep küçümsediğiniz o anadolu takımları istanbula küfür ettiğinde hakir görüp o küfürleri eleştireceksiniz.. bizde bu düzeni değiştirememenin verdiği hırsla sinirle birşey yapamamanın verdiği öfkeyle size her fırsatta küfür edeceğiz.. sonunda da hiç birşey olmayacak.. sadece para kazanan insanlar değişirken.. para kaybeden insanlar hep aynı olacak..

bunları sizi eleştirmek için yazmadım yanlış anlamayın ama uzun bir süredir bir sürü blog okuyup takip ediyorum çok nadir olarak yorum yaparım..

buradaki hep küfür ediyorlar şeklindeki ifade bence sadece eleştirmek için yazılmış ama neden küfür ediyorlar acaba diye kendinize hiç sormadığınız fikrine kapılmama yol açtı..

uğur günay

kutay dedi ki...

aslında temelde aynı düşüncedeyiz. istanbul kulüplerini yönetenler türk futbolunu yönetiyor ve biz de bunlardan şikayetçiyiz.

ama sonuçta tuttugumuz takıma küfür gelince -nereden en amaçla gelirse gelsin" bir refeleks gösteriyoruz, sonuçta taraftarız..

mesela şöyle bir senaryo yazalım. göztepe başkanı, gs maçı öncesi fb'den tesvik almış olsun. gs tribünü de bu nedenle, göztepe baskanı ve diğer anadolu kulüpleri yönetenler yüzünden göztepeye küfür etse, nasıl karşılarsın?

ben tribünde küfüre de karşı değilim. neden ettiler diye düşünmüyorum, ettikleri zaman da üzülmüyorum. ama mesafe uzaklaşıyor tabi ister istemez..

Adsız dedi ki...

dediğin gibi aslında pek farklı fikirlerimiz yok ama bende herhalde hislerimi boşaltmak istemişim ;) neyse tabii küfürü kendinize edilmiş gibi algılamanız da normal ama işte anadolu da bu konularda çok dolu aslında..

ayrıca eğer o yazdığın senaryo olursa ben gs tribününden önce küfür ederim kendi başkanıma.. ha dersen ki herkes senin gibi mi maalesef öyle değildir.. ama çoğunluk benim gibi düşünür.. ha yine de konuyu atlamayalım tabii ki Göztepeye küfür eden olursa tabii ki hiçbir Göztepeli aslında bize küfür etmiyorlar diye düşünmez böyle bir durumda bile olsa.. karşılığını en müsait zamanda verirdik ;)

maalesef ki buna benzer senaryolar üstüne izmirde yaşayan fb taraftarı arkadaşlarımla sürekli tartışıyorum.. çünkü ha teşvik almış ha şike yapmış neyse ne.. eğer bunu benim yöneticim futbolcum hatta başkanım yapsa ben ve bence bizim tribünün çoğu o işlere bulaşan kimse ona rakibinden önce tepki koyar ve hakediyorsa küfür eder.. mesela fb nin durumunda biz olsaydık başkan kim olursa olsun çoktan değişirdi.. (fb ile aynı yönetim şekli ile yönetildiğimiz varsayıyorum) ya da aziz yıldırım bizim başkanımız olsaydı kimse onu bu kadar sahiplenmezdi..

sonuçta özenti gençlik sayesinde bizim tribünümüzde dahi başarıya endeksli taraftar potansiyeli oluşumu baş göstersede sonuçta o tribünün büyük bir kısmı eşsiz kaptanımız Gürsel Aksel'in kendilerinden sonraki nesillere bıraktığı << biz bugüne kadar formamıza ihanet etmedik ve size şerefli bir forma bıraktık..>> sözüyle yetiştiğimiz için umarım verdiğin senaryoyu yaşamayız ve bize yaşatmazlar.. ama diğer takımları ve taraftarlarını bilemem ama böyle biri durumda tepkiyi en önce biz koyarız..

hatta bazı rakiplerimiz bizle dalga geçtiklerini zannettikleri amatörden çıkış döneminde yönetimin yasal prosedür içinde dahi olsa, aliağa olayında yine ilk tepkiyi bu kulübe bağlılığını kimsenin sorgulayamayacağı kardeşlerim, arkadaşlarım ve abilerimle biz verdik.. ve hala o yüzden her yeri geldiğinde bunu yönetimin yüzüne çarpmaktan da çekinmiyoruz..

uğur..