Cumartesi, Mart 10

Maçlara Koşturan Kennerman



Türkiye Basketbol Ligi. Futboldan rol çalmaya çalışıyor. Hakkı da var. Basketbola olan ilgi giderek artıyor. Futboldaki dedikodular, "yanaşık düzen", müşterleşme hissiaytı, yoğun güvenlik vs. İnsanlar futboldan, futbol liginden soğuyor. Alternatif basketbol. Peki basketbol çok mu normal?

Büyük ihtimal siz bu satırları okurken, Antalya-Banvit maçı oynanmış olacak. Maçın baş hakemi Engin Kennerman. Tecrübeli isim.

Yarın ligde bir maç daha var. Karşıyaka-Efes. Önemli bir maç. Peki maçın hakemi kim? Engin Kennerman. Tecrübeli isim. O kadar tecrübeli ki haftada iki maç yönetiyor. Herkes ona güveniyor. En çok da Banvit ile Efes güveniyor.

Bu hafta içi oynanan maçlarda iki olay yaşandı. Biri Banvit-Trabzon maçında. Çizgi ihlali oldu. Trabzon federasyona başvuracak. Banvit, bu sayede maçı uzatmaya götürdü. Maçı kazandı.

Bir diğer olay. Fenerbahçe-Karşıyaka maçında, Chatman'a yapılan bariz faul verilmedi. Maç uzatmaya gitti. Fenerbahçe maçı kazandı.

Banvit, Fenerbahçe ve Efes'in ortak özellikleri lige para koymaları. Bunun karşılığını da maddi manevi alıyorlar. Yalan yok bu üçlünün arasına ister istemez biz de giriyoruz. Eskiden bize çalınan hakem kararlarını hatırlıyorum da, nasıl doğrandığız belli değildi. Şimdi kırılma anları bizden yana oluyor. Biz nasıl takımın geleceğinden emin değilsek, diğerleri de emin olamıyor, ligin babalarından mı olacağız yoksa bir anlık mı heves hala muallak. Haliyle diğer 3'lü gibi bariz kollanmalar olmuyor çok şükür. Henüz.

Neyse Kennerman'a dönelim. Engin Kennerman, geçen sene Banvit maçında Galatasaray taraftarına küfreden hakem. Ödül olarak da birkaç gün sonraki Galatasaray-Fenerbahçe maçına atanan hakem. Eh, iki gün üstüste maç yöneten bir hakem için geri kalan her süre uzun sayılır.

Engin Kennerman, bu sene Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Ergin Ataman'ı saha dışına atan hakem. Ergin Ataman'ı isyan ettiren hakem. Geçen sene Olin Edirne -Galatasaray maçından sonra Oktay Mahmuti'ye "İnsanların mücadelesine, emeğine saygısız olmalarını kaldıramıyorum" dedirten hakem.

Bu arada Engin Kennerman'ın adı iddianamede geçen iki hakemden biri olduğunu hatırlatmak gerekir mi? "Futbolda şike" olarak bilinen iddianamede adı geçen herhangi bir futbol hakemi yokken, iki tane basketbol hakemi var. Biri Kennerman. Tabi ki cümleyi burada noktalıyoruz, çünkü masumiyet karinesi var.

Türkiye'nin en önmeli basketbol liginde 2 kritik maçı aynı hakem nasıl yönetir? Bunun cevabı verilebilir mi? Yoksa Turgay Demirel ile Tuncay Özilhan'ın yan yana evlerde oturmalarını mı düşünmek gerekir?

Ev alma komşu al dedikleri bu olsa gerek. Bu iki maçı dikkatli gözlerle izlemek lazım.

1 yorum:

sinigami dedi ki...

Engin Kennerman butun şike iddalarından temiz çıkmıştır ve hala türkiyenin en iyi hakemi oldugundan dolayı fedarasyon ona güvendigi için bu maclar verilmiştir. Engin bey ahlaklı olmasının yanında çokta kibardır.Galatasaray taraftarına küfür etmemiş "Dediğiniz lafı size aynen iade ediyorum" demiştir. O maçta bende ordaydım ve bir basketbol oyuncusu olarak maçlarda hatalı kararlar çalınmaz demiyorum çalınabilir ama sizin bariz faul dediğiniz şeyi o kadar iyi görüyorsanız siz hakem olsaydınız. 1993 yılından beri Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) kokartı bulundugunu hatırlatmama gerek yok heralde ? sadece Türkiyede degil çogu ülkede maç yönetmekte ve bu işte gercekten çok basarılı olmakla berberinde mesleğindede dekan olabilecek kadar zeki ve ileri görüşlü bir adam oldugunu hatırlatmak isterim. İyi günler dilerim