Cumartesi, Şubat 20

15 Sene Önce İnönü



Beşiktaşlı arkadaşlar yanlış anlamasın ama yarınki maçı önemsemekte zorlanıyorum. Aynı konumda kendileri de olsaydı sanırım aynı şeyi hissederlerdi o nedenle perşembe heyecanımızı anlayabilirler. Ama yine de yavaştan derbi havasına girmek lazım. Sonuçta klasik tabirle gazonuza bile olsa Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları önemlidir, derbidir, rekabettir, prestijdir. Biliriz ki bu maçlar nesilden nesile aktarılacak maçlardır.

O nedenle 15 sene önce İnönü'de oynanan bir maçı koyalım buraya. Bu hafta Lig Tv derbinin son 10 yılını yayınladı sık sık. Arşivciliği zayıf bir milletiz. Yayıncı kuruluş ihaleyi aldığı 2001 yılından beri oynanan tüm maçları her seferinde gösteriyor. Oysa eskisi yok. Bu maç onlardan biri. Açık kanaldan yayınlanıyor. Show Tv'de bir lig maçı.

Anlatan İlker Yasin (3 gün önce Madrid'de maç anlattı). Aylardan mart, sene 1995. Sene sonu Beşiktaş şampiyon olacak. Başlarında Daum var. ( 3 gün önce FB ile Lille deplasmanındaydı). Bizim başımızda ise Saftig var. Adnan Polat'ın (3 hafta sonra seçime girecek başkan) futbol şube sorumlusu olduğu zaman. Mapezalar'ın, Saffet Sancaklılar'ın, Kuzmanovskiler'in takıma dolduğu sene. Fakat Beşiktaş bu kadar iyiken, biz de o kadar kötüyken iki maçta da Beşiktaş'ı yeniyoruz. İlk maçta Mapeza'nın 2 golü ve Sancaklı ile 3-1 yeniyoruz. Bu maçı ise izleyeceksiniz zaten. ( O sezon FB ile oynadığımız 4 maçı ise normal sürelerde kazanamıyoruz)

Bu maç öncesi Beşiktaş bizim 5 puan önümüzde lider olarak yer alıyordu. Sene sonu 10 puan önümüde şampiyon olacaktı.

Maçın hakemi Ahmet Çakar. Kadrolar numara sırasına göre (yani 1'den 11'e kadar) şöyle;

Beşiktaş: Aumann, Recep, Mutlu, Gökhan, Alpay, Ertuğrul, Sverisson, Rıza, Mehmet, Sergen, Metin Tekin

Galatasaray: Stauce, Mapeza, Bülent, Mert, Feti, Tugay, Uğur, Saffet, Hakan, Suat, Hamza

Video hakkında üzerinde durulması gereken en önemli şey ise, Galatasaraylı futbolcuların İnönü koridorlarında öpücük yağmuruna tutulmasıdır. Bu arada maç sonu röportajlarında mikrofonu tutan, Acun Ilıcalı.

1 yorum:

mirmak dedi ki...

bülent ve suat'ı öpen şu çocuklar çok iyi buldu mu öpüyor:)