Perşembe, Şubat 4

Fenerbahçe'deki Galatasaraylılar


Hasan Şaş gündem belirledi. Umrumda değil. Ne Fenerbahçe'deki Galatasaraylılar, ne Galatasararay'daki Fenerbahçeliler. Canavar gibi top oynayan Caner Fenerbahçeli olsa ne olur? Veya geçen sezon bize Kadıköy'de gol atan, ondan önceki maçlarda Sami Yen'de tribünlere eliyle "6" yapan Selçuk Şahin Galatasaraylı olsa.

Fatih Akyel Galatasaraylı'ydı, Florya'da Fenerbahçe taraftarı dövecek kadar fanatikti de ne oldu?

Bugün Fanatik gazetesi manşetten vermiş bu haberi. Türkiye Kupası maçları kısa kısa geçmiş ilk sayfada. Ajanlığa soyunmuş herkes, Fenerbahçe'nin içindeki İrlandalılar'ı pardon Galatasaraylılar'ı arıyor. Ne boş bir tartışma. Hakikaten merak eden var mı? Bence Ayhan Tumanı Galatasaraylı, oldu mu?

Önemli olan karakter, önemli olan formaya saygı. Bu boş tartışmalarla zihinler bulanmasın. Hatta en başta yapılması gereken yapılsın. Zamanın futbolcularına Aykut Kocaman, Feyyaz Uçar, Cüneyt Tanman muamelesi yapılmasın. Şimdikilerin hiçbirinin takımlarıyla özdeşleceğini sanmıyorum. Çünkü gençliğinde bizim kadar, futbolcu tayfasından kazık yiyen başka bir kuşak olmamıştır. Artık güven ve samimiyet sorunu vardır.

Çıksınlar oynasınlar toplarını yeter, tuttukları takım onlara kalsın. Formaya saygılı olsunlar. Kendilerini vazgeçilmez ve kulüplerin üstünde görmesinler. Galatasaray'da Galatasaraylı Okan, Fatih değil futbolcu Servet, Hakan Balta, Caner, Mustafa Sarp görmek istiyorum. Tuttukları takım hiç önemli değil.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

En güzel örnek aslında Servet Çetin'dir. Oynadığı kulüplere gönülden bağlanır ama bir kere çocukken şu takımlıydım geyiğine girmez. Son derece profesyonel davranır ve işine bakar.