Pazartesi, Şubat 15

Lider Geliyor


2005-2006 sezonunu unutmak mümkün değil. Özellikle biz Galatasaraylılar için. O sezonu sürekli geride götürüp, son haftayı önde bitirmiştik. Geriden gelmemize rağmen iki kez liderlik koltuğuna oturmuştuk.

İşin ilginç kısmı, o iki liderliğe de 2 derbi deplasmanından önce oturmuştuk. 2006 yılında Kadıköy'e iki kez gittik. Biri ligde biri kupada. Kupadaki maçtan 3 gün önce biz Sami Yen'de Samsunspor'u mağlup etmiştik. Fenerbahçe ise Kayseri deplasmanında son dakika golüyle yenildi. Bir rsatlantı; o gün Fenerbahçe'nin 2 puanına engelolan Gökhan Ünal, dün Manisa'da Fenerbahçe'ye 1 puan getiren isim oldu.

3 gün sonra kupa maçında takımı "lider geliyor lider" tezahüratıyla karşılamıştık.

Kupada yenildikten sonra ligde de Trabzonspor ile berabere kalınca liderlik sadece bir hafta sürmüştü.

Bir sonraki liderlik yine bir Fenerbahçe maçı öncesi gelmişti. Kadıköy'de oynanacak (ve 4-0 yenileceğimiz) maçtan önce, biz Rizespor'u 4-2 yenerken, Fenerbahçe tıpkı dün olduğu gibi Manisa deplasmanına çıkmıştı. Fenerbahçe maçını bizden 1 gün önce oynamıştı. Tarihi maçta Fenerbahçe, Caner Erkinli, Arda Turanlı, Hakan Baltalı, Zafer Şakarlı takıma 5-3 yenilmişti. Bir gün sonraki Rizespor maçı stresin tavan yaptığı maçlardan biriydi. Son 2 sezondaki gibi olsa kesin o maçta yenilirdik ama 2006'da fırsatları değerlendirmeyi beceriyorduk.

Bir hafta sonra Türkiye'de kalpler durdu. Galatasaray tribünü Kadıköy'ü balonlarla süslemişti. Kazanırsak puan farkı sanırım 5'e çıkıyordu. Şampiyonluk maçıydı. Biz öyle biliyorduk. Takım sahaya yine "lider geliyor" ile çıkmıştı. Liderlik o gün el değiştirdi. Yüzde 85'imiz (ben hariç) şampiyonluk hayali kurmaktan o gün vazgeçti.

Bu sene Fenerbahçe puan kaybediyor ve biz lider oluyoruz. Ayağımıza 2-3 kere gelen fırsatı anca maç oynamadığımız haftada değerlenirebildik. Önemli değil. Şimdi 2 deplasman var. "Lider geliyor" diye bağırılacak maçlar mı bunlar bilmiyorum. Biri Calderon, biri İnönü. Bağırmasak daha iyi sanki ama 2006'da o sinerjiyle şampiyon olmuştuk, hem de bana göre bu hafta gideceğimiz İnönü'de almıştık sinyali.

Hiç yorum yok: