Pazar, Şubat 7

İzmir'in Ağası Kim?


İzmir futbolu, İzmir kulüpleri çok tartışılan, konuşulan bir konu. Süper Lig'de niye yoklar? Herkes olsun istiyor. Ama kimse orada ne olup bittiğini bilmiyor. Karşıyaka'nın Süper Lig hasreti 15'e yaklaşıyor. Altay, kaybettiği finallerle adeta drama quenn oldu. Göztepe, toprak sahalarda futbol oynuyor.

İnanılmaz bir rekabet var. Herkes birbirine üstünlük kurmaya çalışıyor. Ama en üste çıkabilen yok. Dün Bucaspor, Konyaspor'u yendi. Bu sene çıkabilecek İzmir takımı Bucaspor olabilir. Kimsenin aklına gelmeyen bir semtin bir takımı. Yarın ise Karşıyaka ve Altay karşılaşacak. İkisi yıllardır karşılaşıyor zaten burada.

Tribün Dergi'de bir yorum. Karşıyakalı bir abimiz. Derbi öncesi, Altay maçı öncesi herkes birbirine kaç kişi olacaksınız, kim yenecek diye sorarkan, o bunları yazıyor. İzmir'in son yıllarının özeti:

"Tiago ativerir 2 tane, 2-0 biter.

Seyirci meyirci olaylarini birakalim. Para yok olaylarinid da birakalim diyecem ama birakilamaz. Simdi bilader her takimda para sorunu var diyeceksiniz. Evet var. Ama o para sorunu olanlarin icinden 3u cikacak.

Eeee, o zaman nasil oluyorda bu para sorunu olan takimlarin icinden biri de para sorunu olan Karsiyaka yada Altay olmasin? Olmaaaaaaaaaaaaaz….. neden? Olmaz da ondan. Olmasi icin yonetimin olmasi lazim.

Altayda da Karsiyakada da yonetim yok. Kim kizarsa kizsin. Yonetim olsa su anda bu iki klupden biri 1. sirada, digeri 2. sirada olurdu.

Millet Bucaspor’dan da utanmiyor hani. Adamlar Altay Karsiyaka birbirini orda burda kovalarken adlari, tarzlari bile bile yoktu. Ama adamlar helal olsun birer birer geldiler. Her zaman uvey evlat muamelesi gorduler, her zaman yok sayildilar, her zaman kucuk gorulduler, her zaman tiye alindilar, adamlar kale arkasinda kendi kendilerine zipladir, yan yan zipladilar, ama ne yaptilar ettiler geldiler, sen ben o biz siz onlar en buyuk benim ullan, Izmirin agasi benim ulaan diye dururken, geldiler, utanmasalar, sanslari biraz daha olsa ilk ikiden cikacaklar.

Onlarda da para yok…hemde hic yok..Onlarda Yasar da yok, Zorlu da yok…Kimse yok…Ama Bucali var Bucali.

Kemal Kilic neden ayrildi Bucadan?? Adamlar 5te 5 yapmamislarmiydi? Adamlar dolu duzgin gidiyorlardi…Kemal Kilic neden ayrildi? Para yok dedi…ben parasiz futbolcuya git savas nasil diyeyim dedi, bi bakimada protesto olarak gitti….Yani onlarda da para yok…

Eeeee, nasil oluyor parasi olmayan Buca basarili? Altayin Karsiyakanin 35 puani varsa, Bucanin 20 puani olmasi lazim yeni gelmis takim, ilk defa oynuyor, para sorunu diz boyu…..sen Altayda, Karsiyakada disiplini control altinda tutamazken Bucaspordaki futbolcuya nasil disiplin verecen hep motive edecen? Haaaaaaaaa…yonetim olursa edersin…Yonetim yalandansa edemezsin, habire masturbasyon yapariz…yok kale arkasi, yok cati, yok 40 lira, yok 5 lira, yok hakem, yok hava, yok sakatlik, yok para, yok oglu yok…

Gecelim beyler bu isleri gecelim…bizim basimizda bu isten anlayanlar yok…biz bu isi bilmiyoruz…Belki taraftar olarak sesimiz cikiyor ama taraftar yonetimde degil. Ya taraftar yonetime yada yonetim assaya, adam gibi yonetim….Haaaaa, diyeceksinizki bilader senin agizin amma acilmis haaa, kapativerirler o senin agzini…sen gec o zaman paran varsa diyecekler belki…..ben gecemem yonetime ama artik oyle bir noktadayim ki, Yasardan gelecek 3 milyon, 5 milyonu gozden cikarip, parasiz birisi gelse bile gelmesini istiyorum…duselim 3. lige…gidelim amatore……hani pazara kadar degil mezara kadardi? Ama ben artik muhasebezi, hemde kotu muhasebeci mantikli bir yonetim gormek istemiyorum, artik ben yeni yonetim gormek istiyorum, kolum, bacagim, organlarim artik kangren oldu. Hastayim iste…hastaligin parasizlik….bu hastaligimi bir sekil de tedavi etmem lazim. Ameliyat olmam lazim. Ama ameliyat yerine devamli antibiyotuiklerle yasiyoruz…..cok icilen antibiyotikler ne yapar? Cok ictinmi bagisiklik duzenini bozar…Bagisiklik duzeni bozulunca ne olur, vucut kendi kendine savasir, ne demek bu? Bi anda vucut gozunu tanimaz ve gozune karsi savas acar…gozu gider, sonra, lenf bezleri gider, sonra yavas yavas ama sonunda vefat eder….ee, o zaman ne olacak…??? Ameliyat arkadasim…ameliyatta her zaman risk vardir….

Ve ben yavas yavas olmaktense risk alip ameliyat olmak istiyorum……Eger ameliyat basarisiz gececekse , yavas yavas olecektim, daha cabuk oldum derim…ama ya ameliyat basarili olursa o zaman ver elini o gece bu sene…..

not: derbi merbi seyretmek hevesindekilere de..ne derbisi arkadasim...derbi mi kaldi?"

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Göztepe, toprak sahada değil, TFF 2.Lig Yükselme Grubu'nda oynuyor muhtemelen seneye de Bank Asya'da olacak.

Adsız dedi ki...

Amatör küme maçlarını da yine Atatürk/Alsancak Stadlarında 3000-4000 biletliye oynadı, GÖZTEPE. Toprak sahada hiç bir zaman oynamadı.

Adsız dedi ki...

Göztepe amatörde bile oynarken toprak sahalarda oynamadı. Alsancak Stadında oynadı bütün maçlarını. Salak saçma cümleler kullanarak savunduğunuz düşünceyi kabul ettirdiğinizi zannetmeyin. Komik duruma düşüyorsunuz. Yazıya koyduğunuz yazı bile Göztepe maçından bir resim.

kutay dedi ki...

adsız kardeşim, sayende göztepe'nın amatör'de, 3.ligde hiç deplasman maçı yapmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. bütün sezonu alsancakta atatürkte geçirmiş.. yönetim başarısıdır bu herhalde

Koray Özdemir dedi ki...

"arsiyakada disiplini control altinda tutamazken" control nedir hocam :)

Adam dedi ki...

Göz göz göztepe!
Aslında senelerce İzmirspor'da spor yaptım. Lakin Göztepe'yi tutarım İzmir'de. Maalesef izmir halkı spora biraz sağlık olsun gibi bakıyor :)
Profesyonelleşme olmadığından sebep bugün İzmir kulüplerinin esamesi okunmuyor. Bucaspor'u ise takdir etmek lazım. Bu gidişle Buca & Göztepe süpper lige çıkarken altay ve ksk bank asya müdavimi olarak kalmaya devam edecekler.

Bitola'lı dedi ki...

kutay kardeşim.. göztepenin amatörde de toprak sahalarda oynamamasının sebebi taraftarlarıdır.. eğer dediğin gibi toprak sahalarda oynasaydı. güvenlik nasıl sağlanacaktı.. o yüzden izmirin merkezinde faaliyet gösteren takımlarla oynadığı dış saha maçlarının büyük bir kısmını alsancakta, diğerlerini ise atatürk stadında oynadı.. sadece deplasmanlarda nispeten kötü stadlarda oynadı ama bunların içerisinde toprak saha yoktu hatırladığım kadarıyla..

ayrıca şu an için bu 4 takım içerisinde en alt ligde oynamamıza rağmen, izmir futbolunda genel olarak baktığımızda, başarılarımızdan dolayı izmirin ağazsı biziz.. bunu kim kabul etmek istemezse ona söylenecek hiç birşey bulunmaz maalesef.. yazılarınızı takip ediyorum güzel bir blog tutuyorsunuz ama tam hakim olmadığınız konularda bu şekilde kesin ve kırıcı yazılar yazmazsanız daha başarılı olursunuz..

son olarak kskli arkadaş doğru söylemiş maalesef.. izmirin futbolda en büyük sorunu yönetim.. biz şu an o konuda rahatız.. ama ksk 2 sene öncesine kadar basketbol için aldığı sponsorluk parasını bile futbola ayırıyordu.. altayı yönetenler ise ellerindeki bütün lobiye (tff ve basın) ve altyapılarına rağmen gerçekten başarısızlığın kitabını yazmaya devam ediyorlar.. umarım daha da beter olurlar.. biz amatöre düşerken timsah gözyaşı dökenlere az bile..

kutay dedi ki...

göztepeli arkadaşlar,
bir kaç senedir kötü bir dönemden geçiyorsunuz. ve tum futbolseverlerin ortak kanısı sizin daha yukarılarda olmanız gerktiğidir. belki de bu "toprak saha" vurgusuna hassaslığınız buradadır.
"toprak sahada oynama" lafını belki bir hakaret olarak algıladınız, bilmiyorum. fakat amacım o değildir.
o kötü günlerde çok takip ettim göztepeyi. hıc macını ızlemedım ama taraftar sitelerini çok okudum, göztepeli çok arkadasımla konustum.
o taraftar sitelerindeki romantik yazılarda her zaman toprak saha vurgusu vardı. kötü stadyumlarda kotu zeminli sahalarda oynadınız. şu an bile google'da göztepe-toprak saha yazsak birçok sonuç çıkıyor. sorun yıne o değil..
toprak sahayı kaldırın, duşu akmayan stadyumlar yazın. bu sadece göztepenın değil, butun alt lig takımlarının sorunu. sizin futbolcularınız da yasadı. umarım toparlanır ve bir daha yaşamazsınız..
başarılar ve saygılar