Pazartesi, Şubat 22

Şehirden Derbi Geçti

Ne kadar aklım A.Madrid maçında desem de, bu maça ilgim olmadığını söylesem de Fırat Aydınus'un düdüğü çalınca herşey değişiyor. Muhakkak bizim için bir Fenerbahçe maçı değil ama aynı şehirde 3 kardeşiz işte. Bazıları bir şehri iki kişi paylaşamıyorken, biz burada 3lü bir rekabet yaşıyoruz.

Beşiktaş'a gidince farklı davranıyorsun, Kadıköy'e gidince farklı konuşuyorsun. Derbiyi kazanırsan Beşiktaşlılar'a farklı bakıyorsun, kaybedersen evden çıkarken çekiniyorsun. Ne olursa olsun A.Madrid'i elesek de, onlara elensek de bunun sokakta yanısması olmayacak. Türkiye'deki derbiler aslında sosyal bir olgudur. Sokak'ın damarlarından biridir ama şimdi konumuz o değil.

Keyfili oldu, güzel oldu. Oyun aktı. Beraberlik maçın hakkıydı, berabere bitti. Biz kötü bir gol yedik ama, daha anlaşılır bir gol yeseydik en azından.

Gol sevinçleri bile derbiye yakıştı. Çocuklar anlamış derbinin önemi. Beşiktaşlı futbolcuların attıkları golden sonra Kapalı'ya koşmasını kıskanıyorum. Başka takımda kiralık oynayan bile Beşiktaş'a gol atınca Kapalı'ya koşuyor.

Hareket eden herşeye vuran Emre ile Yugoslav orta sahamız Elano göze giren isimlerdi. Beşiktaş'ta İbrahim'in gençlik iksiri derbilerde. Derbilerde oynadığı futbolla kariyerini uzatıyor. Çilingir Yusuf, bu sefer sessiz kaldı. Nobre 2 senedir bizi boş geçiyor. Bize de gol atamıyorsa Nobre bitmiş demektir. İlk yarıda kaçırdığı golü, üzerinde FB forması veya kalede Mondragon olsaydı atardı.

Lucas Neill'in Ergün Penbe çalımları henüz aksamadı ama sağolsun ömrümüzden seneler çaldı. Beşiktaş'ın son atakta, son dakikada duran topta ofsayta düşmesi ise gecenin tek ofsaytıydı.

Fırat Aydınus bize penaltıyı, Keita'ya kırmızıyı vermedi. Ama kimse onu konuşmuyor. İyi niyet bazen böyle şeylere yarıyor. Yine de iyi niyetle bir yere kadar. 2005-2007 arasındaki Fırat Aydınus geri dönmeli. Yoksa derbilerde polis hakemlerle, artniyetlilerle uğraşacağız.

Maçın öncesine ve sonrasına çok adapte olamadım. Sadece maç. Bunlar da sadece maçla, 90 dakikayla ilgili satırlar. Öyle veya böyle, dün bizim şehirde bir derbi yaşandı. Dün oynandı, dün bitti. Artık sadece Atletico'ya yönelebiliriz.

Hiç yorum yok: