Cuma, Şubat 19

Lille 2-1 Fenerbahçe

Maçın ilk 35 dakikasını izleyemedim. İşten dönüşte, ilk yarının son 10 dakikası için kendimi berbere attığımda Guiza'nın yanlış tercihiyle topa vurması gereken yerde Alex'e attığı pası gördüm. Soluna denk geldiği için vurmadığını düşünüyorum, ha gerçi Guiza'nın sağı çok mu iyi, o da tartışılır ama bundan daha dar açılardan vurdu iki pozisyonda. Biri ilk yarıdaydı.
***
İkinci yarı oldukça tempolu geçti, Fenerbahçe Avrupa kupalarındaki hiçbir maçı rakibinden kötü oynamama geleneğini aradaki Aragones'li dönemden sonra da sürdürüyor, bu güzel birşey. Ancak alınan mağlubiyeti sindirmek de kolay değil. İki tane bireysel hatadan geldi iki gol de, Lille'in yapısının bize ters olduğunu biliyordum, ters de geldi, ama bu kadar pas hatası yapmamız ne Lille'in ters gelmesiyle, ne de bozuk zeminle açıklanabilir. Organize olamadı Fenerbahçe, pas trafiğini bir gömlek üst seviyede tutmalıydı, beceremedik.
***
Kadıköy'de de bozuk zeminin oluşu işimize gelmeyen birşey aslında. 2-1'lik mağlubiyet, iki ayaklı bir maç için deplasmanda alınan kötü olmayan bir skordur. Ama bu Lille - Fenerbahçe eşleşmesi için geçerli değil bence. Çünkü Lille takımının Kadıköy'de başımıza daha büyük belalar açabileceğini düşünüyorum. Biraz daha becerikli top dağıtan bir orta sahaları olsa, çok daha fazla pozisyona girerler, çünkü iki takım oyuncuları arasında korkunç bir sürat farkı var. Aman golü bulayım, yükleneyim, gibi bir düşünce yakar bizi.
***
Ve Deniz Barış. Fenerbahçe'nin demirbaşı olduğu için Selçuk'la beraber, sorgulamıyorum. Guiza'ya kızmıyorum kimse kusura bakmasın, senin forvetin deplasmanda 1-2 pozisyonu değerlendirememiş, "bulunca atacaksın" geyiğiyle geçiştirirsin. Ama stoperin böyle bir hata yapma lüksü yok. Üstelik skor 1-1'e gelmişken. Üstelik oyunda hakimiyet sana geçmişken... Deniz Barış Daum'un joker oyuncusu, ona göre Deniz önlibero da oynar, stoper de oynar, sol bek de oynar, sağ bek de oynar... Bana göre de hepsinde oynar ama hiçbirinde de iyi oynayamaz. Deniz'in Fenerbahçe'deki 6 yılında iyi oynadığı tek periyod, 2007-2008 sezonunun ilk haftalarıydı. Kasım ayına kadar olan dönemdi. Kayseri deplasmanında sakatlanıp çıktı ve bitti.
***
Pierra-Alain Frau golünü attı yine. Deniz Barış yine kritik adamdı. Kadıköy'de 1-3 biten maçta, Deniz pasif olarak etki etmişti mağlubiyete. Oyundan alınması orta sahayı boşaltmıştı ve Juninho tabir-i caizse at koşturmuştu. Bu kez aktif oldu, ve maalesef yaptığı hata çok pahalıya patlayacak.

Hiç yorum yok: