Pazartesi, Şubat 1

Kadrolaşma


Hikayeye nasıl başlasak bilemedim. Sondan başlayalım değişiklik olsun.

Kocaelispor geçen hafta yeni bir yabancı futbolcu transfer etti. İsmi Sheriff Suma. 1986 Freetown doğumlu. Freetown, Sierra Leone ülkesinde. Sierra Leone diyince biz futbolseverlerin aklına Mohammed Kallon geliyor.

Eski Interli, Hakan Şükür'ün arkadaşı Kallon. Sonra bir bakıyoruz ki, bu Suma'nın ülkesinde altyapsında oynadığı takımın adı FC Kallon. Eski adı Sierra Ficheires olan kulübü Kallon satın alıp FC Kallon olarak değiştiriyor. Sene 2002.

Takımın kadrosuna bakıyoruz. Mohammed Kallon burada oynuyor. 20 numaralı formasıyla. Ama takımın kaptanı değil. Takımın başkanı kendisi ama kaptanı o değil. Nasıl ya, derken kaptanın kim olduğunu öğreniyoruz. Defans oyuncusu olan 5 numaralı Kemokai Kallon.

Evet başka bir Kallon daha var. O da futbolcu. Mohammed'in kardeşi. Ve takımın kaptanı. Lakabı ise Panbody. 1972 doğumlu. Mohammed'den daha büyük olduğu için pazubandı kapmış. Büyüğe saygı, Freetown kasabasında da geçerli bir ilke.

Ama bu iki kardeşten daha büyüğü de var. Musa Kallon. Bu sefer şaşırmıyoruz önce. Çünkü bir ailede herkes futbolcu olabilir. Musa Kallon da ülkenin eski milli futbolcularından. Fakat kariyerini okurken karşımıza bir Türk takımı çıkıyor: Vanspor.

Hemen TFF'nin sitesine bakıyoruz. Musa Kallon 1994-95 sezonunda Vanspor'da oynuyor. Gerçi ülke olarak Kamerun yazıyor ama olsun. Hatta Türkiye'deki ilk maçını Sami Yen'de oynuyor. Sırtında 9 numaralı forma var. Galatasaray'ın 9 numarası ise Hakan Şükür değil.

Mohammed Kallon'un İtalya'dan, İnter'den takım arkadaşı olan Hakan Şükür, abi Musa Kallon Türkiye'ye geldiğinde yine İtalya'da. O günlerde Torino takımının formasını giyiyor. Musa Kallon sezonun iki Galatasaray maçında da oynuyor. Ama ne Fenerbahçe'ye ne Beşiktaş'a karşı oynuyor. Sezonu 3 golle tamamlıyor. İkisi aynı maçta Petrolofisi'ne.

Bir sezon sonra Romanya'ya transfer oluyor. Musa Kallon futbolu bırakınca teknik adamlık yapıyor. 2003 yılında ülkesinin U-17 takımını çalıştırıyor. Kadroda, Kocaelispor'un transfer ettiği Sheriff Suma da var. 2004-05 sezonunda ise bilin bakalım nerede çalışıyor: FC Kallon.

4 yorum:

sukullaci dedi ki...

aman bu ne ya bilmece gibi :D

Sinan Yılmaz dedi ki...

sukullacci: Kutay işte :)

ArenaFutbol dedi ki...

www.ArenaFutbol.org en iyi blog yarışmasında editörlerimiz tarafından belirlenen fahri (onursal) katılımcı olmaya hak kazandınız.
Tarafımızdan devamlı olarak takip edilen bu blogunuzu, en iyinin seçileceği yarışmamızda görmek isteriz. Ödüllerin bulunduğu yarışmamıza katılımınızla bize onur ve yarışmaya rekabet katacağınızı belirtmek isteriz.
not:Bu yarışma için sadece 10 tane onursal katılımcı seçilecek. Blogunuz aradığımız niteliklere ve fazlasına sahip olduğu için sizi fahri üyelerden biri olarak seçtik.

Emre Akın
arenafutbol@hotmail.com

Yarışmaya katılmak için OLUMLU veya OLUMSUZ cevabınızı mail veya msn yoluyla atmanızı rica ediyoruz.

not2:Size ulaşmanın en kolay ve en garanti yolun yorum yazmak olduğunu bildiğimiz için bu yola başvurduk.

Yarışma tanıtma bölümü: http://forum.arenafutbol.org/blog-dunyas-f149/en-yi-blog-yarmas-t12988.htm

Bruggeman dedi ki...

şu ana kadar blogda gördüğüm en güzel yazı olmuş ...eline sağlık