Cumartesi, Ocak 14

Lefter hakkında birşey yazabilmek

Ne zaman Metin Oktay'ın ölümünün yıl dönümü olsa, hep Lefter için Allah gecinden versin dedim, ezeli rakibin efsanesinin ölüm yıl dönümü olduğu zaman aklıma bizim efsanemiz ve onun da çok yaşlandığı gerçeği gelirdi. Lefter artık yok, bizim efsanemiz de hakkın rahmetine kavuştu. Hakkında çok şey yazamayacağım, ne canlı izleyebildim, ne de canlı görebildim, Fenerbahçe tarihinin 1 numarası hakkında daha çok şey bilenlerin yazması daha uygun. Biz de okur öğreniriz hem, ancak Hulki İlgün'ün telefondaki gözyaşlarının da yürek dağladığını belirtelim.
***
Ben görmedim, ama Lefter'in vefat ettiği akşam ntv'ye bağlanıp da adamlığından ve topçuluğundan hiç kimsenin şüphe etmeyeceği camia için çağımızın efsanesi mertebesine ulaşmış Alex için "şimdi o adamcağızın (Lefter) yanına da neydüğü belirsiz bir herifin heykelini dikiyorlar" demek ancak Kemal Belgin gibi birine nasip olurdu, ona nasip oldu. En naçiz hakaretlerim bu "gibi birine"de saklı, şu lafı söylemek için karakter yoksunluğundan çok daha fazlası gerekir.
***
Hafta içi oynan kupa maçı (gerçi haftasonu oynadığımız lig maçı yok ki kupa maçı için haftaiçi oynanan diyeyim, Manisa deplasmanı ile 20'de 15 olacak haftaiçi maçları) sabah saatlerinden itibaren beni heyecanlandırmıştı. Bir kere, uğruna arkadaşlarımla tartıştığım, sezon başından beri totemler yaptığım Bienvenu'nun gecesi olacağından adım gibi emindim, ikincisi de Fenerbahçe maçlarını facebook'ta rakip takım taraftarıyla dalga geçme aracı olarak kullanan taraftarların gelmeyeceği bir maçtı o soğukta. Ama bu insanların akrabaları da vardı ve kombinelerini muhtemelen akrabalarına vermişlerdi ki, Özer ıslıklandı çıkarken. Özer'i ben çok mu beğeniyorum, hayır tabii ki, 5 metre önünde Orhan Şam bomboş kaçarken 30 metre solundaki Özgür'e sol ayağıyla uzun top atan adam Özer. Basit oynayamadığı sürece iyi diyemeyeceğiz ancak Fenerbahçe formasını taşıyan adamı ıslıklamak ne demektir bilmiyorum. Semih'e küfürler, hızını alamayıp eşine küfürler, "Bienvenu girdi beyler biz gidelim"ciler.. Ah hepiniz toptan bir siktirolup gitseniz o tribünden ben de "tuttuğum takım"la başbaşa kalacağım. Bazen sırf bu yüzden küme düşsek, bazı konularda karlı çıkarız diyorum.
***
Yönetimi eleştirirsin, madem Sow için 12 milyon euro vardı neden Niang satıldı diye, ancak Bienvenu gibi "ya birlikte kazanacağız ya birlikte öleceğiz" diyen, 3 gol attığı maçın özetini youtube'da bulup twitter'da paylaşan Bienvenu'yu hem de facebookta karıya kıza hava atmak için bu sene Fenerbahçelilik senesi dediğin senede ıslıklayacaksan bir zahmet o stada da gelme. Seni de, başarıya endeksli bakış açını da, facebookta yazdığın iletileri de sevmiyorum.

Hiç yorum yok: