Pazartesi, Ocak 23

Yangın Yeri Ankara

Adamlar üstlerini çıkarmışlar. Genelde Ruslar yapar, bazen burada da olur. "Üşümüyoruz işte" goygoyu. Bu sefer çok farklı. Bu sefer içi yanan bir tribün var.

Sivas'taki ıslak forma olayını derbide bağlamak. O soğukta üzerini çıkaran adamlar. En güzel tezahüratlardan biridir, "kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var". Aynen o hesap. Beşiktaş taraftarından bir şey yazdık diye kızmasın Gecekondu.

Bazıları kızacak, karşı çıkacak. Diğer takımları tutanlar, Ankaragücü'ne bela okuyordur. Şu an mutludur. Gittiği her deplasmanda olay çıkaran, toplum dışı bir grup olan Ankaragücü tribünü ve onun takımı. Sevmeyeni çoktur. Ben severim. Beyaz atletlerini atan esmer bozkır çocukları. Sevilecek gibi değil buradan bakınca. Eli bıçaklı Çinçin mahallesi. Ama yine de iyi günde kötü günde diye bağırdıklarında tüyleri diken diken olmayan var mıdır?


Eskişehir bandosuna karşı kongrede baskın yapıp sandık kaçıran tribün kültürü.

Dün dilime düşen tezahüratları. Tam Ankaragücü tezahüratı. 80. dakika civarında söylediler. İsyan ederken bile akıllarının bir köşesinde mevzu olan tribün. Melih Gökçek derken Göztepe'yi unutmayan tribün. . Ahanda şu.

Bu kadar dilenmek yeter. Bir yere kadar. Zaten son 3-4 haftadaki Ankaragücü hikayesinin aktörleri futbolcular. Tribün bu maçta, derbide öne çıktı. Derbide her zaman tribün öne çıkar.

Bu arada videoda tezahüratın sözleri eksik, tam sözlerini de yazalım tam olsun:

düşüyoruz işte , bankasya ligine
kimse takmıyo sikine,
Bu nasıl adalet , koyayım götüne
bekle geliyoruz göztepe

yıllardır bekledik ,şampiyonluk dedik
yine üzülen hep bizlerdik
düşüyoruz işte bankasya ligine
bekle geliyoruz göztepe

ne cemal ibnesi ne melih kahbesi
yıldıramadıki bizleri
peşindeyiz işte ,bankasya liginde
amatöre düşsende bile


Bazılarının içi yanarken, vekil hanım maça gelmiş. Acaba ilk defa mı 19 Mayıs'a geliyordur, yoksa stadın yolunu bilir mi?. Ankaragücü'nün vekil desteğine ihtiyacı var mıdır? Hala akıllanmamış mıdır Ankaragücü camiası? Çünkü ne kadar iyi şeyler yazsak da son zamanlarda; aslında son 4-5 sene içinde çok yanlış kişilerin peşinden gitti Ankaragücü tribünü. Hatanın neresinden dönülse kardır.

Bir de bu pankart var, derbinin diğer tarafından. Gençlerbirliği tribünü ayrı bir yazı konusu ama çok soru işareti dolu. Pankart güzel, hakkını vermek lazım. Pes etmemek güzel bir fiil. Bunu başkası için dilemek daha da güzel. İngiltere'nin başkentinde Gunners Arsenal varsa, burada da İmalat-ı Harbiye var. Dirense ve efsane olsa ne güzel olur.

Hiç yorum yok: