Perşembe, Ocak 29

Aykut Topu Tut!


Aykut'tan önce Skibbe'ye lafım. Aynısını Gerets yapmıştı şimdi Skibbe de yapıyor. Altay ve Malatyaspor maçlarına bile as kadroyla çıkan takımın kalesinde yedek kaleci var. Sebebini anlamıyorum. Galiba öyle bir anlaşma var. Eskiden Terim yedek kalecileri sırayla kulübeye oturttururdu. Bu da onun gibi bir şey. Aykut hazır olsun diye kupa maçlarında oynuyor belki de. Ama yedek kaleciyle çıkmak risktir. Sen bu riski Sivasspor maçında göze alıyorsan, Malatyaspor maçında da Yaser,Alpaslan,Ferdi ve diğerleriyle de çıkabilirdin. O zaman kurtarıcı olarak Mehmet Güven oyuna girince hiç kimse "yok artık" demezdi.

Aynısını Gerets ne zaman yaptı? 2006 yılının 1 Mart'ında Kadıköy'de. İdeal 11i aynen sürdü sahaya. Tek değişiklik kalede Mondragon yerine Aykut vardı. Haliyle korkulan oldu. Gerçi o zamanlar korkmuyorduk pek ama Aykut için sonun başlangıcı o goldür bence. Türkiye'de frikik golü yememiş, son frikik golünü 1998'de Beckham'dan yemiş olan Mondragon yerine sahaya çıkan Aykut, inanılmaz bir baraj kurdurmuş kalesinde de golü görmüştü. Dakika 87di, maç 1-1 devam ediyordu. Yazık olmuştu.

Geçen sezon Orkun'dan formayı devraldığı ikinci yarıyı saymazsak Aykut'un kaderi kupa kalecisi olarak yazıldı. Salı günü yine sahaya o çıktı. Şehmus'dan şiir gibi bir gol yiyen Aykut bu sefer karşısında Mehmet Yıldız'ı, Musa Aydın'ı, Sezer Badur'u, Pini Balili'yi buldu. Sivasspor'un kaleyi bulan 2 şutu vardı. Birini Meira çıkardı, diğerini Balili affetmedi. Golde Sabri'nin hatası da vardı stoperlerin de ama Aykut da gelen ilk topu yedi sonuçta.

Geçen sene Sivas'ta Galatasaray şampiyonluğu kaybetseydi bu haftaki Sivasspor maçında Aykut olmazdı belki de. Yönetim onu takımda tuttu, ama Morgan De Sanctis'i getirmeyi ihmal etmedi. Bükreş maçında yaptığı hata son nokta oldu. Bugün yabancı kalecinin gelmesini hiç istemeyen biriyim. Ama Türk kalecilerimiz bunu zorunlu kılıyor. Onlara verilen şansı kötü kullanmakta inat ediyorlar. Orkun'dan yana bir sıkıntım da yok şahsen. Ama Aykut gibi üstelik haftaya oynanacak olan Sivasspor maçındaki hava ve zemin koşullarına göre hangi eldiveni giyeceğini şimdiden düşünen,işini ciddiye aldığı belli olan bir kalecinin de bu kadar hata yapması onlara olan güveni sarsıyor. Aykut bunları yaparsa başkası ne yapmaz?

2 yorum:

Şen Şef dedi ki...

Yaw iyi de hafta sonu Abdurrahman'ın attığı golü Aykut değil de Sanctis yedi, yenecek gol müydü o?

kutay dedi ki...

kesinlikle katılıyorum, iki golde birbirinin aynısı zaten..
soldan gelen sıvas iceriye ortala arka dırektekı adam vursun gol..
zaten dedıgım gıbı sabrının ve stoperlerın daha cok hatası var gollerde ama şu var," aykut lıgedekı maçta olsa o golü yerdi, sanctıs olsaydı kupa macında yemezdi" diye en azından düşünüyor insan..
aykut iyi kaleci belki, ama çok buyuk bır sorun yasıyor belli ki, her maça ilk gelen topu yıyerek baslıyor cunkü.