Perşembe, Ocak 15

Semtimizde UEFA Finali


Maça bilet bulacakmıyım bilmiyorum hala. Zaman geçiyor.Hayatımda ilk defa kredi kartına ihtiyaç duyuyorum. O soruna eğileceğiz yakında. Gündemdeki yerini koruyor.

Bu maça gitmeyi sadece bir final olmasından dolayı istemiyorum. Doğup büyüdüğüm semtte olmasıdır ilk nedeni. Kadıköy'ün seçildiğini öğrendiğimde duyduğum coşku hala aynı raddede. Nasıl olmasın ki? Hergün Kadıköy'deyim ama ilk defa herkes Kadıköy'de olacak o gün. İnsanların aylar öncesinden uçak bileti alarak gidecekleri maça ben akbil basarak gideceğim(inşallah).

Federasyon çalışmalarını sürdürüyor. Finalin tanıtımı sık sık önünden geçtiğim, defalarca film izlediğim Süreyya'da yapılmıştı. Şimdi de taraftar alanları şekilleniyor. Kalamış Parkı ve Kadıköy Rıhtımı.

Avrupa'nın her yerinden insanlar buraya akacak. "Demeti 1 lira" diye bağıran gülcüler onlara sarkar mı bilinmez. Dönerciler bayram edecek. Belki Yazıcıoğlu'nun önünden porno cd alıp ülkelerine dönecekler.

Bizim yıllarca futbol-basketbol oynadığımız, bisiklete bindiğimiz Kalamış Parkı'nda bir mayıs günü yaşayacaklar. Çaylarını içince Yoğurtçu'nun önünden geçip maça girecekler, sanki Beşiktaş vapurundan inip deplasmana toplu gidiş yapar gibi. Belki Dereağzı'na uğrayıp suni çimde halı saha maçı yaparlar. Özer Abi FB forması dışında bir formayla girmelerine izin verirse tabi.

Biz bakalım o gün nerede olacağız. Peralta dönmüş olacak maça kadar. Benim durumum onunkinden daha belirsiz. Bilet de yok elimizde. Kuyrukta sinyal mi yapsak acaba?

Hiç yorum yok: