Cuma, Ocak 9

Nalet Olsun İçindeki Servet Sevgisine


Aykut Erçetin ilginç bir kişilik. Zaten Galatasaray'ın yedek kalecileri çok garip olur her zaman. Nezihi Boloğlu kulübenin demirbaşıydı önünde Hayrettin Demirbaş varken. Yılları orada geçti. Mehmet Bölükbaşı gelir gelmez birinci kaleci oldu, takım şampiyon oldu, sonra yedeğe düştü her oynadığı maçta 5 yedi.

Kerem İnan, kendisinden çok şeyler beklenen bir kaleciydi. Ama kendisi o kadar beklemeyi kabul etmedi. Galatasaray'da yedek kalmam dedi henüz 20li yaşların başındayken, şimdi Anadolu turu yapıyor. Son olarak Karşıyaka'da. Tıpkı Fevzi Elmas gibi hikayesi.

Orkun Usak için birşey demeye gerek yok aslında. Has Galatasaraylı. Ama aynı zamanda kendisini Deli Orkun diye çağıran tribüne tavır koyacak kadar kendine has bir adam. İşin ilginci tribün bundan pişmanlık duyuyor onun gönlünü almaya çalışıyordu. Oysa kimler tavır koymayı denedi, başlarına neler geldi.

Aykut Erçetin ilk geldiği zaman uzun saçlarıyla muhafazakar futbolseverelerden hafif bir tepki aldı. Altyapısını Almanya'da aldığı için yabancı hayranı futbolseverler "kaliteli" onayını verdi. Candan Erçetin'in yeğeni olduğu dedikodusu çıkınca müziksever-futbolsever kitlenin gözünde yükselse de, alaylı-liseli kavgasına karışanlar haz etmemeye başladı.

Ben onun Galatasaray Dergisi'ne verdiği bir röportajı hatırlıyorum. Çok mantıklı, çok güzel konuşmuştu. Yaptığı işi bilen, seven biriydi. Ama nedense onu bir türlü sahaya yansıtamadı. Alex'ten Kadıköy'de yediği gol hem kendisi için, hem Gerets için, hem de camia için talihsizlikti.

Geçen sene Galatasaray çoğu maçına 11 Türk futbolcuyla çıktı. Bütün maçlarda kale Türklere emanetti. Şampiyonluğu onlar getirdi. Aykut son dönemde kaledeydi. Benim askerlik zamanlarımdı, çok alakadar değildim. O yüzden Aykut'tan geriye kalan Sivasspor maçında nerdeyse "bu sene şampiyon Anadolu'dan" dediği oyunu olmuştu. Bir de hangi maç olduğunu hatırlamadığım şu lafı:

Muhabir: Bugün az kalsın Servet kendi kalesine gol atıyordu ne diyeceksin?

Aykut: Servet bu sezon istediğini yapabilir. Topu alsa isteyerek bizim kaleye atsa, kimse birşey diyemez. Öyle bir kredisi var.

Evet Servet altın sezonunu yaşadı geçen sene. Bu seneye o kadar iyi başlamadı. Ama Aykut hala Servet sevgisine sahip.İşte dünkü maçtan sonra Aykut'un demeci:

" Bugün üç puan aldık belki, ama üç puandan daha değerli olan Servet'i kaybettik"

Servet'in golüyle kazanılan maçlardan sonra "Servet Değerinde 3 Puan" başlıkları geldi aklıma.

Bugün öğrendik ki Servet'in durumu baya ciddiymiş. Demek ki Emreler oynayacak artık. Ama Aykut yine yedek. Servet'in kredisi onda yok. Her maç çok güzel goller yiyor. Maçtan sonra "talihsiz bir gol, güzel bir gol,bir daha böyle gol yemem, o da böyle gol atamaz" diyip konuyu Servet'e bağlıyor.
Bu da böyle bir yazı işte. Başka bir Aykut Erçetin demecine kadar şimdilik esen kalın.

1 yorum:

peralta dedi ki...

servet icin o sözleri söyledigi laf ankara deplasmanıydı. ümit karan ın golü altın degerinde bir üç puan getirirken, biz aynı deplasmanda kezman ın kaçan penaltısıyla şampiyonluktan olduk belki de...