Çarşamba, Ocak 7

Galatasaray 80 - Dexia Mons 68


Cumartesi günü Ayhan Şahenk'in önünde, İstanbul'un göbeğinde yaşanan rezillik nedeniyle bir derbi maçını çok uğraşmamıza rağmen izleyemedik. Büyük bir kızgınlık içindeyken Galatasaray yönetimi aldığı kararla, bileti elinde kalan taraftalara iki Avrupa maçını ücretsiz izleme jestini sundu. İlk maç bugünkü Dexia Mons maçıydı. Daha önce Belçika'da oynanan maçta 26 sayı fark yenilen grup lideri takım yani.

Biz de bu vesileyle bugün aynı yolu bir daha teptik. Bir insan aynı hatayı sık sık tekrarlıyorsa ona ne denir acaba? Bu sefer kapıda kalmadık, çok rahat girdik içeri. Maçın başlamasına 45 dakika kala salondaydık. Kantinde televizyonu olan ender salonlardan biri Ayhan Şahenk. Bugün ekranda olaylı Türk Telekom maçı vardı. Daha doğrusu maç öncesi. Biraz ona göz attıktan sonra salondaki yerimizi aldık. Galatasaray maçı da "kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" tezahüratıyla başladı.

Herhalde hayatımda izlediğim en kötü basketbol maçıydı. İki takım da çok kötü savunma yapıyordu. Buna karşın sayı bulmakta da zorlandılar. Bunun nedeni beceriksizlik ve Şahenk'in sert potalarıydı. Belçika ekibi dışardan bulduğu sayılar (13 basketi dışardan attılar, toplam 39 sayı) ve hücum-savunma ribauntlarıyla oyunda üstünlük kurmasına rağmen nedense skora yansımadı bu.

İkinci yarı Murat Kaya'nın oyuna girmesiyle ateşlenen Galatasaray, son dakikalarda maçı kopardı ve 12 sayıyla maçı kazandı. Yeni hocayla 2 önemli maçta alınan 2 galibiyet oldukça önemli. Oynanan oyun tat vermese de oyuncuların kendini hırpalar vaziyetlere girmesi taraftara yetti. Maçın sonunda karşılıklı yapılan tezahüratlar, 23 sayı 13 ribaundla oynayan Hüseyin'in çektirdiği üçlü ve havaya kalkan parmaklar güzeldi. Taraftarın gözünde sevilen bir takım Galatasaray, artık bunu başarıya dönüştürmesi gerek. Sevgi yetseydi bugün Murat Özyer sahada olurdu. Bakalım yeni dönem nasıl sonlanacak?

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Yaw bu Ayhan Şahenk ilk yapıldığında da potaları sertti, seneler geçti hala aynı. Herhalde herkes memnun.

kutay dedi ki...

ben ev sahıbı oldugu ıcın galatasaraya avantaj olur dıye dusunuyordum. ne de olsa 1.5 sezondur orada oynuyor ıc saha maçlarını.
ama belçıkalılar daha iyi attılar,ozellıkle dısardan..