Çarşamba, Mart 3

Raşit Çetiner'in Ümitleri


Geçmişe yolculuk yine. Raşit Çetiner'in ilk ümit milli takım teknik direktörlüğü döneminin en dramatik maçı. 2004 Avrupa Şampiyonası için oynanan eleme maçı. Sene 2003, aylardan kasım.Rakip Almanya. Kazanan şampiyonaya gidecek. Bir gün sonra A milli takımın Letonya'ya elendiğini hatırlatalım.

İlk maçı 1-0 kaybetmişiz. İkinci maç Kadıköy'de. İlk golü biz atıyoruz. 63.dakikada Hamit atıyor golü. Son dakikada yediğimiz golle eleniyoruz. Olaylar çıkıyor maçtan sonra. Fazla uzun uzun yazmıyorum, kaybedilen maç için. Ama iki takımın kadrosuna bakınca verimli bir ümit milli takım olduğunu görüyoruz.

Bizim kadromuz şöyle: Kalede Volkan Demirel var. Bu dönemde a A takımının 1.kalecisi. Sağ bek İlhan Özbay, sol bek Suat Usta, kadronun kariyerleri en negatif yönde ilerleyen iki futbolcusu. Stoperler İbrahim Toraman ve Servet Çetin. İbrahim Toraman'ın saha dışı konular nedeniyle kadroya alınmaması olmasa şu anda milli takımın stoperi bu ikiliden oluşabilirdi.

Orta sahada 2 Fenerbahçeli, 2 gurbetçi var. Kemal Aslan ve Selçuk Şahin orta sahanın Fenerbahçeliler'i. Zaten o sezon Fenerbahçe transfer hamlesiyle Daum'un eline ümit milli takımın yarısını vermişti. Sezon sonunda Fenerbahçe bu kadrosuyla şampiyon olmuştu.

Gurbetçiler ise Hamit Altıntop ve Uğur İnceman. Uğur şu anda İstanbul'un büyük takımlarından birinde, Hamit ise dünyanın en büyük kulüplerinden birinde oynuyordu. Orta sahanın bir diğer elemanı ise o sene Gençlerbirliği forması giyen Serkan Balcı idi.

Forvet hattında Altıntop kardeşlerden Halil var. 11 futbolcunun 6 tanesi şu anda milli takımımız seviyesinde. 6 tanesi 4 büyüklerde oynuyor, 2 tanesi yurt dışında.

O maçı kaybetsek de A takıma çıkan futbolcuların çokluğu bana göre umut verici bir olay. Umut verici olan Raşit Çetiner'in yeniden ümit milli takımın başında olması.

Almanya'da ise o gün bize karşı oyanayan kadrodan Lahm, Wiesse, Hitzlperger ve Hanke dışında şu anda A takımı oyanayan, zorlayan futbolcusu pek yok.

Raşit Çetiner ile yeni dönemin olumlu yanısyacağını düşünüyorum. Fakat bu Almanya maçını tersten okumak da mümkün. Tarihin en güçlü ümit takımı ile Almanya'ya elendik. Ben yine de bunu tercih etmiyorum ve umut saçma tarafında yer alıyorum.


3 yorum:

Arkhe dedi ki...

O maçta tribündeydim. Bir Ümit Milli maçında o kadar üzüleceğimi hiç düşünmemiştim.

granger17 dedi ki...

tuncayında o maç oynayıp oynamadığını tam hatırlamıyorum ama o kadroda olduğunu biliyorum, maç günü yağmurluydu hatta

kutay dedi ki...

@granger17
tuncay o kuşağın futbolcusu, ama yeni yeni a milli takıma çıkıyordu, o hafta oynanan letonya maçları için a takım kadrosunda yer alıyordu...