Perşembe, Mart 18

San Siro Çıldırdı Şampiyonluk İstiyor


Bu başlığın altına "bu sene şampiyon yine Milano'dan" diyerek yılışık bir giriş yapabiliriz. Fakat bunu yapmıyorum. AC Milan'ın şampiyonluk yürüyüşü beni oldukça heyecanlandırmaya başladı ve bu yazının konusu onlar.

Sezona hiçbir tecrübesi olmayan eski futbolcularını takımın başına getirerek, en iyi futbolcularını satarak, kadroyu zayıflatarak oldukça ümitsiz bir şekilde başladılar. Hatta sahada da kötü bir şekilde başladılar ve puan kayıpları yaşadılar. İlk 10 maçta sadece 4 kez kazanabildiler. Daha ilk haftalardan kara bulutlarla tanıştılar.

Rakipleri ise şehrin diğer çocukları Inter. Son yılların kupacısı. İtalya Ligi'nde seri yakalayan takım. Başında Mourinho, takımda dünya yıldızları. Inter ile başetmek zor. Üstelik Milan gibi kaynayan bir kazana sahip bir kulübün Inter ile kapışacağını söylemek sezon başında mümkün değildi.

Bugün gelinen nokta ise çok farklı. Milan, Inter'in ensesinde. Fark sadece 1 puan.

Böyle yarışlarda son dakika golleri önemlidir. Son Chievo maçında gol son dakikada geldi. San Siro yıkıldı. Yıpkı ilk yarıdaki Chievo maçında olduğu gibi. Tıpkı Floransa deplasmanında olduğu gibi. Tıpkı Catania maçında olduğu gibi.

Bu gidişat bana Galatasaray'ın 2006 şampiyonluğunu hatırlatıyor. Takım yaşlı ve doymuş futbolculardan kururlu. En önemli yıldız takımdan gitmiş (Kaka-Ribery). Avrupa'da hüsran yaşanmış (Tromso - United). Sezon başında mali sıkıntılar yaşanmış. Sezon içinde son dakika golleri ile puanlar kazanılmış. Defalarca şampiyonluk gitti derken bir anda yarışın içine girilmiş.

Ezeli rakip son yılların en iyi dönemini yaşıyor. Son şampiyon, hatta ondan önceki sene de şampiyon. Üstelki sezonun iki maçında da onlara gol atamadan yeniliyorsun. Şu anda tek eksik, İnter cephesinden gelmesi gereken " Milan fakir-fukara edebiyatı yapıyor" açıklaması. O da söylenirse tam olacak.

Sezonun son haftasında yarış devam etmiş olursa İstanbul'da, pardon Milano'da maç yapacak olan takım, şehrin kırmızı formalıları. Inter ise küme düşme hattındaki Siena ile deplasmanda karşılaşacak.

Her zaman Milan ile Galatasaray'ı, Inter ile Fenerbahçe'yi birbirine benzetmişimdir. Bakalım bu yarışın sonucu da benzer olacak mı? Milano inandı.

3 yorum:

Temur dedi ki...

az kaldı...

demiycem dedi ki...

3 hafta icinde lider oluruz.. palermo ve roma deplasmanlarindan 6 puan cikartirsalar zaten sampiyon olsunlar.. milan = galatasaray

Sinan Yılmaz dedi ki...

Her zaman Milan ile Galatasaray'ı, Inter ile Fenerbahçe'yi birbirine benzetmişimdir.

oha aga bu benim repliğim yaw :)