Cumartesi, Mart 13

Timsah



Bursaspor bu sene zirvede. Hem puan durumunda hem manşetlerde. Manşetler genelde aynı kelimeyi içeriyor. Timsah coştu, Timsah patladı, Timsah geliyor. Bir de son stad projesi. Çok şık çok güzel. Timsah şeklinde, Timsah isminde.(Timsah Arena)

Bursa'da timsah yok. Sariyer'in martısı, Trabzon'un hamsisi gibi değil yani. Fenerbahçe'nın sarı kanaryası, Beşiktaş'ın kara kartalı, Galatasaray'ın aslanı gibi 100 yıla yaklaşan bir hikayesi de yok.

Gözümüzün önünde doğan, büyüyen bir semboldür timsah. 90ların ortasında "milletçe Bursasporlu" olduğumuz yaz akşamlarından bugüne kadar uzananan bir hikayedir. Mucidi Mususi'dir. Mususi güzel adamdı.

Bugün insanlar, "Bursa kentine şampiyonluk yakışır", "Bursa futbol şehri", "Bursa bir Sivas değil" diyorlarsa bunun nedeni, tamamen olmasa bile, yüzde 70 nedeni o İntertoto günleridir, Mususili, Baliçli kadrodur. O maçlar ayrı bir yazı konusudur da, şuraya bağlayalım.

Her Bursaspor haberinde timsah sıfatını okuyunca Mususi'ye bir selam çakın. Gerçi biz selamı yollarız da Bursaspor camiası da bu adı yaşatmalı. Mesela yeni stadın bir tribününün adı Mususi adını alabilir. Biz selam yollamakla yükümlüyüz.

2 yorum:

Bilal KOCA dedi ki...

Bursaspor u küçümsemek hoş değil. Delikanlı şehridir Bursa ve futbolun istanbuldan sonraki en önemli şehridir^

liverpoolandkop dedi ki...

Ercüment'i de ekleyelim Musisi ve Baliç'in yanına, onun da futbolunun zirvesine çıktığı dönemdir o yaz akşamları.