Pazar, Mart 21

Cenk İş Yapardı


Cenk İşler şu anda Türkiye Süper Ligi'nde faal olarak oynayanlar arasındaki en golcü futbolcu. Üstelik bunu yaparken İstanbul takımlarında da oynamadı. Garip bir şey aslında. Samsunspor gibi bir takımdan İstanbul'a gidememek, Porto'da oynayıp Avrupa devlerine kapak atamamak gibi bir şey olmalı. Tanju, Ertuğrul, Serkan, İlhan sadece santrfor olan, gol kralı olan ve İstanbula giden santrfor Samsunsporlular. Cenk bu listeye dahil olamadı.

Şu Galatasaray'ın forvetsiz geçen kış mevsiminde, A.Madrid maçlarında, Cenk İşler olsa, 6 aylığına kiralasaydık çok farklı olurdu diye tahmin ediyorum. United Larsson'u kiralıyor, şampiyon oluyor, biz niye yapmayalım böyle bir şey. Yapmadık. Sağlık olsun. Cenk de artık 36 yaşına geldi. 3 büyükler onun için hayal artık. Geçmişte neden İstanbul'a gelemediğini şöyle anlatıyor:

"1997 yılında Samsunspor ile sözleşmem sürerken Süleyman Seba'nın talimati üzerine Serdar Bilgili ile sözleşme imzaladık. Ancak kulübe bırakacağım büyük meblağa rağmen Samsunspor gitmeme izin vermedi. O dönemde Samsunspor'un kadrosu çok iyidi. İlhan Mansız ve Tümer Metin yedek oturuyordu. Hedef şampiyonluktu ve kadro bozulmak istenmedi. Böylece 22 yaşında büyük bir fırsatı kaçırdım. Daha sonra direnmeme rağmen kulübün borçlarına karşılık Adanaspor'a gönderdiklerinde Galatasaray'dan gelen teklifi kaçırdığımı öğrendim. Bu benim için büyük bir yıkımdı!"

Hiç yorum yok: