Salı, Ekim 5

Mondi Sinan


Bir rakibi 5-1 yeniyorsunuz ve en iyi futbolcunuz kaleciniz. Şaşırtıcı belki ama 11 Mayıs 2005'i hatırlayan Galatasaraylılar için değil.

Belçika'da bu hafta S.Liege ile Anderlecht karşılaştı. İkili arasındaki maçları son yıllardaki Galatasaray-Fenerbahçe'ye benzetmek mümkün. Mesela; S.Liege 3 maçtır Anderlecht'i yenemiyordu. Onun dışında Anderlecht'in son yıllarda aldığı 4 gollü galibiyetler, Liege'i psikolojik olarak çökertiyor rakibi karşısında.

Böyle bir atmosferde S.Liege son yılların en farklı galibiyetini elde ediyor. 5 gol atıyor. İzlemediğimiz için "rakibi dağıtmış" diyoruz ama maçın yıldızı resmi sitede Sinan Bolat seçiliyor. Milli kalecimiz.

Maçın özeti sitede yazıyor. Fransızca bilmiyoruz ama özellikle ilk yarıda içinde Bolat geçen dakikalar fazla. Bu esnada maç henüz 1-0. Yanı kırılma anlarında sahne almış Sinan.

Bizim kalecimiz olduğu için gururlanıyoruz demiyorum çok da önemli değil. Ama hem skor hem Sinan'ın performansı hem Sinan'ın biraz deli halleri onu Mondragon'a benzetmeye yetti. Belki yıllar sonra bizim kalemizde görürüz.

Not: Fotoğraf bu hafta sonu oynanan maçtan değil.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

yaw başımızdaki adam vizyonsuz bi Türk olsa anlarım, Hiddink neden çağırmıyor bu adamı kadroya? Cenk Gönen kimdir, Hakan Arıkan kim yahu? Genç adam çağırıcaksan Ufuk Ceylan'ı neden çağırmadın? Sinan Bolat neden yok?