Cumartesi, Ekim 23

Sürpriz Çıkabilir


Kartalspor, yarın Orduspor deplasmanında. Ligin en formda takımlarından Orduspor ile saha içinde keyif vermeyen, tat vermeyen formsuz Kartalspor. Ligi yakından takip eden biri de, sadece puan durumuna bakan da bu maçı Orduspor'un kazanacağını söyler. Benim de tahminim o yönde.

Fakat Kartalspor'un son deplasman maçında Denizlispor gibi güçlü bir takımdan puan alması, Orduspor'un ise kendi sahasındaki son maçta Altay'a beklenmedik bir şekilde mağlup olması, Orduspor'un çok gol kaçıran bir takım olup Kartalspor'un işleyen tek yerinin savunmasının olması Kartalspor'un şansını arttırıyor.

Kartalspor'da Orduspor'da top oynamış, rakibi yakından tanıyan Şadi Çolak ,Hamza Gezmiş gibi topçuların olması başka bir avantaj. Aynı zamanda Kartalspor'un Karadeniz ekiplerine zaman zaman ters geldiği gerçeği var.

3 sezondur aynı ligde mücadele eden iki takım 6 defa karşı karşıya geldi ve Kartalspor, Orduspor'a sadece 1 kez yenildi. Bordo-beyazlıların Orduspor'a deplasmanda 5 gol atmışlığı da vardır. Son 20 sezonda Orduspor Kartalspor'u sadece 3 defa yenebildi.

Gereçekçi olursak Kartalspor'un kazanmasının zor olduğunu görüyoruz. Ama rakamlar ve tarih tekerrürden ibarettir önermesi şaşırtan bir sonuca zemin hazırlıyor.

Bu arada iki takımın hocası da eski Galatasaray efsaneleri. Ergün Penbe'yi ve Uğur Tütüneker' yarın karşı karşıya izleyeceğiz. Daha doğrusu izleyemeyeceğiz, naklen yayın yok.

Hiç yorum yok: