Salı, Ekim 5

Arka Sokaklar Çilesi



Arka Sokaklar Türkiye’nin en kötü dizisi olabilir. Bilmiyorum, belki Kanal 7 ve Flash TV ayarındaki kanalların dizilerden daha iyidir. Ama bu bildiğimiz büyük kanallar arasındaki en kötü dizi kesinlikle bu.


İşin acı tarafı, her pazartesi bu diziyi izliyorum. Evdekiler izliyor., biz de mecbur kalıyoruz. Nasıl izliyorlar anlamıyorum. Öyle çok boş insanlar değildir bizimkiler.


Aynı saatte tüm Türkiye Ezel’e kilitleniyor. “Miroğlu” Kenan İmirzalioğlu, güzeller güzeli Cansu Dere, Tuncel Baba, hatta Haluk Bilginer ve Kıvanç da girmiş. Yok abi sarmıyor. Ezel izleyeni küçümsüyorlar hatta. Olabilir, tarzdır. Ama Ezel’e burun kıvıran biri nasıl Arka Sokaklar izler?


Sanırım nostalji yaşıyorlar. 80’lerin Türk dizileri gibi. Kötü oyuncular, çocukların görebileceği hatalı sahneler, mesaj kaygısı taşıyan dialoglar, uyutan senaryo… 21.yüzyılda dizi sektörü almış başını gitmiş, Arka Sokaklar 80’leri yaşatıyor.


İşin ilginç kısmı ben askerdeyken yani 2.5 sene önce de bu dizi çok izleniyordu. Kışlada tekrarı, yeni bölümü fark etmez; herkes her bölümü izliyordu. O zamanlar Gamze Özçelik vardı, belki o yüzden abazanlığı tavana vurmuş askerlerimiz izlemekten zevk alıyordu. Oysa şimdi Gamze Özçelik yerine ruhsuz, buzdolabı Çağla Kubat var. Çağla Kubat’ı severiz, sporcudur sonuçta ama oyunculuk yok olmuyor. Heyecanlandıran bir güzelliği de yok bence.


Ben zaten Çağla Kubat’ın çok overrated olduğunu düşünürüm. Bu manken kısmından hoşlanmayanların, daha doğrusu mankenleri beğenmiyorum diyerek yüksek beğenileri olduğunu gösteren insananarın sarıldığı alternatif isimdir Çağla. Hani, Çeşme Alaçatı sörf yapıyor falan, farklı kız. ("Çağla iyi kız magazini yok").


Neyse, uzatmayalım. Dizide çocuk oyuncular var. Onlar baya iyi. Hoşuma giden sahneler onların. Çocuk dedik ama eşek kadar adam oldular.


Bu yazıyı blog formatına yakıştıralım o zaman. Bu çocuk oyuncuların ikisi dizide kardeş. Dizideki isimleri ise Metin ve Tekin. Güzel gönderme. Metin Tekin’i çok severim.


6 yorum:

Muratonovic dedi ki...

Behzat Ç. Dizide son noktadır. Karakterler süper, senaryo bomba (zaten ilk bölüm romandan uyarlama) çekimler felan da güzel, oyunculuklar canavar.. İstanbul dizilerinden sıkılanlar için arka planda Ankara.. Kaçırmayın derim, sanırım bu hafta Behzat Abi, Şule'yi Gençlerbirliği maçına götürecek..

Unknown dedi ki...

"askere gitmediysen..." diyecektim ki askerliğini yapmış her insan bu diziyi mutlaka izlemiştir orada. garip bir şey.

dizinin müzikleri de en az kendisi kadar güzel bu arada. delirmek için birebir.

Neo Wan dedi ki...

bir konuda araştırma yap, bahsettiğin dizilerin ikiside birbirinden kötü ama tüm türkiyenin ezele kilitlendiği falan yok ezel o akşam 2. hatta 3. sırada rating olarak sürünüyor ve o saat diliminde izlenme oranıda çok vasat. 1. ise her hafta arka sokaklar.

kutay dedi ki...

@neo war

çoğu kişinin ezel'i internetten reklamsız izlediği için olabilir mi?

Sokakta dün arka sokaklarda "şöyle oldu" diyen biri olursa sana hak verırım...

il Capitano dedi ki...

arka sokaklar kötü ama fox tv'nin her dizisinden iyidir.fox tv bi şekilde kapatılsa keşke.ben de ev ahalisinin fox izlemesinden şikayetçiyim zira.

behzat ç. benim için de 1 numara şu anda.gittikçe daha da güzel oluyor.

Rigaudeau dedi ki...

diziye dair en güzel noktayı atlamışsın yalnız, eskiden dizide olan gamze özçelik'in kocasının oynayan elemanın kardeşi olan doktor. herif asistana benziyor tip olarak ama her türlü vakaya, ameliyata bu bakıyor, uzmanlık alanında sınır yok, akasya durağındaki duba komserin her türlü operasyona katılırken aynı zamanda semt karakolunun başında olmasından bile daha ilgi çekici bu.