Pazartesi, Ekim 25

Balonlu Deplasman


Deplasmana balonlarla gitmek pek yaramıyor. 2006'da Kadıköy'e öyle gitmiş, 4 yiyip dönmüştük. Aynı hatayı Palmeiras taraftarları da yapmış. Neyse ki onlar 4 yememiş, 1-0'la kurtulmuşlar.

Ronaldolu ve Carloslu Corinthians altın değerinde bir 3 puan kazandı. Bu sayede, haftayı beraberlikle kapayan Fluminense ile kendi sahasında 3 puan bırakan Cruzerio'nun arkalarına iyice yanaştı. İki takımın 54 puanı var, Ronaldo ve tayfasının ise 53 puanı var.

Ronaldo bu sezon fazla oynamadı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 90 dakika oynadı. Bu iki maçtan önce ise bayadır ortalarda yoktu. Ronaldo'nun dönüşü nasıl yansır göreceğiz ama fazla kiloları yine en çok konuşulan özelliği.

Fluminense, beraberliği son dakikada gelen penaltı golüyle kurtardı. A.Paranaense baya zorladı onları. Bu beraberlik, yeniden liderlik demek onlar için. Cruzerio, A.Miniero karşısında beklemediği bir yenilgi alınca liderliği kaybetti. A.Minero küme düşme hattında bulunmasına rağmen 2 hafta önce de Corinthians'a yenilmişti. Yani bu sezon Fluminense'ye çalıştılar.

Haftaya enteresan maçlar var. Geçen sene 17 yıl aradan sonra şampiyon olan Flamengo lige erken havlu attı. Bu hafta rakipleri Corinthians. Brezilya'da bu tarz maçlar nasıl bekleniyor bilmiyorum ama Flamengo, lider Fluminense'nin ezeli rakibi. Yani "Flamengo yatacak" söylentileri çıkabilir.

Fluminense'nin rakibi ise bu sezon 3 maç dışında oynadığı bütün maçlarda gol atan Gremio. Gremio, bu hafta Internacional'ın bütün umutlarını bitirdi, geçen hafta da Cruzerio'yu yendi ve zirveye ağır darbe vurdu.

Internacional'e gelince. 2 ay önce Libertadores'i kazanmışlardı. Şimdi zirvenin biraz uzağında kaldılar. 48 puandalar ve lider ile aralarında 5 takım ve 6 puan fark var. Bu hafta Santos ile oynayacaklar. Santos'un da 48 puanı var. Santos da bu hafta puan kaybetti. İki takım bu hafta son kozlarını oynayacak. Kazanan bir umutla devam edecek, kaybeden yarışı noktalayacak. Beraberlik ikisine de yaramayacak.

Güney Amerika yaza girmeye başlarken, şampiyonluk ateşi Brezilya'da yanmaya başladı.

Hiç yorum yok: