Çarşamba, Ekim 27

Tanrı'nın Helikopteri


Olay çok ilginç değil aslında. Ambulans görevi yapan helikopter sahaya iniyor, kalp krizi geçiren hastayı alıp gidiyor. Ufak yerlerde helikopterlerin inebileceği yegane alan futbol sahalarıdır. Bir insan hayatının bir futbol maçının durmasından daha önemli olduğuna da hemfikirizdir sanıyorum. Yani olay çok absürd değil aslında.

Fakat olayın bundan sonraki kısmı ilgi çekici ve biraz da hoş. Şekerspor, Karabükspor ile oynuyor. Karabükspor Süper Lig takımı, 2 hafta önce Galatasaray'ı yenmiş, dikkat çeken bir takım. Rakip Şekerspor ise alt lig takımı. Boy ölçüşmeleri zor, ki helikopterin sahaya indiği 86.dakikada skor 1-0 Karabükspor lehine.

Helikopter kalktıktan sonra maç bir daha başlıyor. Şekerspor (fotoğrafta görüldüğü gibi) serbest vuruş kullanıyor. Artık maçın durmasından kaynaklanan soğumadandır mıdır bilinmez, serbest vuruştan gelen top kaleci Bülent Ataman'ın ellerinin arasından kayıp gol oluyor. ( Bu arada böyle garip hikayelerin başrolünde genelde Bülent Ataman oluyor)

Maç 1-1 sona eriyor. Sonra uzatmalar. Gol yok. Sonra penaltılar. Şekerspor tur atlıyor. Gruplara kalıyor. Kupanın gruplu aşamaya geçmesinden sonra ilk defa.

Hastalanan hasta ve sahaya inen ambulans Şekerspor'a turu getiriyor. Bu arada eleme maçları ne güzel hikayeler çıkarıyor işte, bok var gruplarda...

Hiç yorum yok: