Pazar, Ekim 10

Vatan Haini Olan Vatansız


Biz burada birbirimizi yiyoruz. 1 haftadır tartışıyoruz. Bazılarımız Mesut Özil'i vatan haini olarak görüyor, bazılarımız "kendi kararı, normaldir" diyor. Bu tartışanları yapanların hepsi aynı özelliklere sahip. Hepmiz Türkiye'de doğduk, Türk okullarına gittik, Türkçe konuştuk. Yani bu tartışmayı yapıyoruz ama hepimiz aynıyız; ama aynı zamanda hepimiz Mesut'tan farklıyız.

Mesut ile aynı özelliklerde olanlar yukarıdaki pankartı açanlar. Sanıyorum, Türkiye'den maça giden olmamıştır. Olduysa da hafif gezi amaçlıdır, buradan pankart hazırlayıp gitmez. Eğer pankart hazırlayacaksa Türkiye'deki maçta açar. O yüzden bu pankartı açanların Mesut ile aynı şartlarda yaşayan insanlar olduğunu düşünüyorum.

Peki onlar niye bu pankartı açıyor? Onlar niye ıslıklıyor? Onlar tepkiliyse aşağıdaki postta yer alan bayrağı kim dalgalandırıyor? Biz burada Mesut konusunu Türkçe tartışırken onlar Mesut'a vatan haini kelimesini Almanca mı söylüyordur?

Mesut'un Dünya Kupası maçları, attığı gol, Real'e transferi.. Bu vatan haini futbolcu sayesinde Almanya'da daha mutlu gezmedi mi bu insanlar? "Bizim çocuk gol attı Almanya tur atladı" hazzını yaşamadılar mı?

Mesut konusu çok sıktı. Uzadı. Ve aslında biz burada çok gereksiz tartışıyoruz. Çünkü önce Almanya'daki hatta İsviçre'deki, Belçika'daki, Hollanda'da yaşayanların bir karar vermesi lazım. Biz burada empati kurmaya çalışıyoruz, onların böyle bir durumu da yok. Bizzat aynı şeyleri yaşıyorlar Mesut'la.
Buraya dönersek; Mesut'a vatan haini diyen Galatasaraylılar'ın Barış Özbek'e, Beşiktaşlılar'ın Ekrem Dağ'a kendi stadyumlarında vatan haini demesini istiyorum, en azından samimi olurlar. Yoksa Mesut topa vurmasını biliyor diye mi vatan haini?

Hiç yorum yok: