Pazartesi, Mayıs 17

Ağlama Baroni


Fenerbahçeli bir çok arkadaşım için üzüldüm. Fakat birçok Fenerbahçeli sayesinde sevindim. 1 haftadır ve özellikle dün şampiyon olmadan kutlamaya başlayanlar, Galatasaray'a küfürden ağzı burnu yamulanlar, "şaka yaptık ibneler" tezahüratı yapanlar, "1e karşı 17" diye sayıklayanlar, televizyonlardan, gazetelerden, bloglardan, forumlardan şampiyonluk duyurları yapanlar, ağlayarak gol sevinci yapanlar, kıçıyla top tutanlar yüzünden, yani hatırı sayılır bir çoğunluk yüzünden, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını, onların sevinmesini istemezdim. Olmadılar, sevindim.

Fenerbahçe bir spor kulbüdür. Ona karşı bir düşmanlık beslemek mümkün olamaz. Arkadaşlarımın tuttuğu takımdır. O arkadaşlarımı da severim. Ama bazı Fenerbahçeliler'i sevemiyoruz. Onların üzülmesini istiyoruz. Bir anlık ah almak böyle şeylere mal oluyor.

Mesela biz nasıl Nonda'yı gönderip onun ahını aldıysak, 1 hafta boyunca ah alanlar şampiyonluğa neden olmuştur. Buna inanmıyor olabilirsiniz ama bana göre etkilidir.

Fenerbahçe değil, Fenerbahçeliler 2006'dan ders çıkarmamışlar. Arkadaşlarım için, gerçekten Fenerbahçe'yi çok seven, benim Galatasaraylılığım gibi Fenerbahçeliliği yaşayanlar için üzüldüm. Futbolun 90 dakika, sezonun 34 hafta olduğunu bilmeden takım tutmak, top oynamak, Facebook'ta ileti yazmak veya rakip takımı tutan arkadaşına telefon açmak çok şeylere neden olabiliyor.

1 yorum:

onur dedi ki...

Laf salatası yapmaya gerek yok, aynı şey diğer takımların başına gelse idi FB taraftarı sevinirdi, dalga geçerdi. "Yok ağa ben yapmam öyle şey" diyen de ya %1 ihtimalle ermiştir ya da %99 ihtimalle yalancı. Bu sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde de böyledir!

Naklen yayın arabaları dışında kendi stadını yakan, devletin polisi ile çarpışan, etraftaki dükkanları yağmalayan, ayırt etmeden herkesi taşlayan vandallar utanmayacak da BS şampiyon oldu diye sevinenler utanacak öyle mi?

Sanırım FB yönetimi de içlerinden gelmediği için kutlamadı TSL şampiyonunu.

E ne demişler? "Böyle başa böyle tarak"