Salı, Mayıs 25

İspanya Niye Kazanır


Dünyanın en iyisi onlar: Dünyanın en iyi, en sağlam, en güzel futbol oynayan milli takımı İspanya. Böyle başladıktan sonra , geri kalan maddelerin ve takımların bir anlamı kalmayacak. Ama futbol her zaman sürprizlerle dolu oldu. Fakat favoriler de her zaman bir adım öndeydi.

Özgüven depoladılar: 2008'e kadar en bahtsız takımdı İspanya. Hiçbir turnuvada bekleneni veremediler. En az yarı final diyip gruptan çıkamadılar, şampiyonluğa yemin edip çeyrek finallerde elendiler. Ama iki yaz önce herşey değişti. Onlar artık kupa sahibi bir takım.

Forvetler: Villa veya Torres. İkisi de üst düzey ve biri yedek kalacak. İkisin de farklı meziyetleri var. Villa'nın topa vuruşu ayrı bir güzellik. Torres'in topla gidişini seyretmek büyük zevk. Ve bunlar sadece göze hoş gelen özellikler değil, aynı zamanda sonuç odaklı.

Del Bosque: Ne Capello gibi bir taktisyen, ne Maradona gibi bir ilah, ne Lippi gibi bir Dünya Kupası sahibi. Ama takımıyla en uyumlu teknik adam o. Yıldızlarla nasıl çalışılması gerektiğini en iyi bilenlerden biri. Ve o kadar şanslı ki, takımındaki hiç bir yıldızda "yıldız kaprisi" yok.

Birbirlerini bilen çocuklar: 1984 doğumlu Torres ve İniesta çocuk yaşta beraber kupa kazandılar. 1987 doğumlu Pique ve Fabregas aynı eğitimi aldılar ve Ada'da futbol oynadılar. Yıldızı en geç parlayan isimler Xabi Alonso ile David Villa bile beraber ümit milli takımda oynadıl. İspanya bu kadroyu 12-13 senede kurdu. Bu kadroyu bu kupa için kurdu.

Tiki-taka ve Barcelona: Anlatmaya gerek olmayan oyun sistemi. Tüm dünya ezbere biliyor, temelinde Barcelona yatıyor. Skor ne olur bilemeyiz ama topa sahip olma yüzdesi yine standart üstü olacak.

Hiç yorum yok: