Pazartesi, Mayıs 10

Hacettepe Veda Etti


- 1.Lig'den düşen son takım Hacettepe oldu.

- Ankara ekibi, Mersin İdman Yurdu'nu yenseydi ligde kalacaktı. Beraberlik onları düşürdü.

- Maçın başında öne geçmişti Hacettepe. Golü ikinci yarıda yedi. Daha sonra başka gol bulamadı.

- Maçın son dakikasında kaçan gol çok dramatikti. Dramatik diyorum çünkü Ç.Rizespor, Hacettepe, Mersin İY. arasından en çok Hacettepe kalsın istiyordum.

- Bir takımdan sırf taraftarı yok diyerek nefret etmek sanırım bize özgü. Taraftarı yok küme düşşün diyenlerin, bir zaman sonra "emek" muhabbeti yapmamaları gerekir. Futbolcuların ortaya koyduğu emekler göz ardı edilmemeli.

- Ç.Rizespor ve Mersin idman Yurdu bu sezon oynadığı maçların yüzde 80'inde top oynamadı. Hacettepe ise çatır çatır oynadı ama düşen takım oldu.

- Maçın iki golü de sol taraftan yapılan ortayla aynı kaleye atıldı.

- Geçen sene 1.lig'e yukarıdan ve aşağıdan 6 yeni takım gelmişti. Şimdiden 4 tanesi bu sene yine lig değiştirmiş oldu. Hacettepe ve Kocaelispor paraşütsüz düşenlerden. Dardanelspor asansör oldu. Bucaspor tırmanışta. Konyaspor Play-Off'ta.

- Mersin İdman Yurdu bu maçta bir gol yese ligden düşecekti, bir gol atsa ligi 9. bitirecekti. Beraberlik onların yerini 12. sıra olarak belirledi.

- Hacettepe geçen sene küme düşerken kenarda yine Ergün Penbe vardı.

- Maçı anlatan spiker Uğur Önver'i, eskiden beğenirdim. Şimdi ise beğenemiyorum. Sanırım 1.Lig maçlarına pek hazırlanmıyorlar, sıkıntı da bundan kaynaklanıyor.

- Hacettepe 2.yarıda 24 puan topladı. Ligin bu devredeki en iyi 8.takımı.

- Mersin İdman Yurdu'nun yabancı futbolcusu Boum bence maçın en iyisiydi.

- Hacettepe belki de en kötü futbolunu bu maçta golü yediği dakikalardan sonra oynadı. Gençlik ve tecrübesizlik böyle bir şey. Çok fazla panik yaptılar. Bacaklar titredi.

- İki takımın gol atan futbolcularının adı Mustafa soyadı Kaya.

- Ferhat Kiraz'ın hikayesi de ilginçtir. Geçen sene Play-Off finalinde Karşıyaka formasıyla gol attı ve takımını 1-0 öne geçirdi ama Süper Lig'e yükselen Kasımpaşa oldu. Bu sene ise final gibi bir maçta Hacettepe formasıyla gol attırdı ve takımı 1-0 öne geçti ama ligde kalan Mersin İdman Yurdu oldu.

-
Stat: Cebeci İnönü

Hakemler: Abdullah Yılmaz, Kemal Yılmaz, Mustafa İspiroğlu

Hacettepe: Ercüment, Emre, Serhat, Kulusic, Mustafa Cevahir, Sedat (Dk. 81 Onur ), Mustafa Kayabaşı, Serkan, Mustafa Kaya, Ferhat (Dk. 58 Sezai), Soner (Dk. 70 Ali)

Mersin İdmanyurdu: Kerem, Joseph Boum, Fatih, Nurullah (Dk. 84 Onur), Sami (Dk. 82 Serkan), Süleyman (Dk. 77 Caner), Ahmet, Fuat, Mustafa Tuna Kaya, Sertaç, Mustafa Aydın

Goller: Dk. 10 Mustafa Kaya, Dk. 55 Mustafa Tuna Kaya

Sarı kartlar: Serhat, Mustafa Tuna Kaya, Soner, Kerem, Fatih, Serkan

1 yorum:

Turan dedi ki...

Rize yine derin devletin desteği ile ligde kaldı. Ayrıca 33 haftadır maçlara gelmeyen ve Kocalispor'a tek kuruş vermem diyen Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu maçtaydı. Rizeli ya desteğini verecek. Kocaelispor taraftarı gibi ''İbo laleler...girsin diyorum.''