Pazartesi, Mayıs 31

3.Takım Tavşanlı


Antalya'da yapılan Play-Off sonunda, Bank Asya 1.Lig'e yükselen 3.takım Tavşanlı Linyitspor oldu. Şaşırtıcı olduğunu kabul etmek lazım. Adana Demirspor, Çorumspor, Tokatspor gibi takımların arasından sıyrılıp finale yükseldiler. Finalde karşılaştıkları Eyüpspor, daha şanslı gözüküyordu ama onları da 2-1 mağlup ettiler ve bir üst lige yükselmeyi başardılar.

Birkaç ufak ve güzel notu barındırıyor bu yükseliş. Mesela Bank Asya 1.Lig'e Play-Off'tan yükselen takımların Kademe Grupları'ndan gelme geleneği devam ediyor. Geçen sezon Dardanelspor, ondan önceki sezonlarda da Güngörenspor ve Giresunspor Yükselme Grubu'ndan gelen rakiplerini geçerek 1.Lig'e yükselmişti.

Bu sezon ilçe takımlarının yükselişi de dikkat çekici. Alt taraftan yukarıya çıkan 3 takım da ilçe takımı. Akhisar, Güngören ve Tavşanlı lige renk katacaktır. Hali hazırda ligde bulunan Karşıyaka ve Kartalspor ilçe takımı sayısını 5'e yükseltiyor. Hatta finalde farklı bir sonuç çıksaydı bu sayı Eyüpspor sayesinde yine değişmeyecekti.

Bu arada Ege takımlarının yükselişi de gözden kaçmıyor. İzmir takımı Bucaspor Süper Lig'e çıktı, Manisa ve Kütahya ile Ege Denizi'ne kıyısı bulunan Balıkesir üst liglere takım çıkaran şehirler oldu.

Tavşanlı Linyitspor, kısa bir süre öncesine kadar amatördü. 2007-08 sezonunda 3.Lig'de mücadele etti. Basamakları hızlıca çıktı ve 4 yılda 3 lig yükselerek 1.Lig'e kadar geldi. Demir-çelik işçilerinin şehri ve takımı Karabükspor'un boşalttığı yeri, Ege 'de linyit çıkartan Tavşanlı ilçesi dolduracak.

1 yorum:

Seyyid Ali dedi ki...

Kocaelispor'un efsane kadrosunda bulunan solbek Yalçın Kıldıran'ın yetiştiği takımdır Tavşanlı Linyit.
Umarım üst liglerde kalıcı olur.