Perşembe, Mayıs 20

İstanbul Düştü


2009-2010 sezonu İstanbul'un en kötü sezonlarından biri olarak tarihe geçiyor. İstanbul şehri 26 sene sonra Süper Lig şampiyonluğunu kaptırmakla kalmadı, 8 tane takımı da profesyonel liglerde küme düşen 31 takımın arasına katıldı. Güngören Belediyespor ise İstanbul'un bu sezon şampiyonluk kazanan tek takımı oldu. Gerçi onlar da, Yükselme Grubu'nu Akhisar'ın arkasından 2.sırada noktalayabildi.

İstanbul'un düşen 8 takımına baktığımızda, iki ezeli rakip semt Kartal Belediyespor ve Maltepespor'u görüyoruz. Küçükköyspor, Alibeyköyspor, Tepecikspor gibi takımların yanında, Zeytinburnu ve Beykozspor gibi tarihinde Süper Lig görmüş semt takımları da küme düşme üzüntüsü yaşadı. İstanbul Erkek Lisesi'nin sahipsiz takımı İstanbulspor da küme düşenler kervanına katıldı.

İzmir ise Bucaspor sayesinde Süper Lig'e çıkma sevinci yaşasa da, İzmirspor'un küme düşmesiyle burukluk yaşadı. Ege'nin iki şehri ise 2 takımıyla birden küme düştü. Denizli'de Denizlispor ve Denizli Belediyespor, Muğla'da ise Muğlaspor ve Marmaris Belediyespor küme düşen takımlar oldu.

Ege'de yaşananın benzeri Güneydoğu Anadolu'da da yaşandı. Diyarbakır'ın iki takımı Diyarbakırspor ve Diski küme düşerek bir alt lige düştüler.

Ankara'nın küçük kardeşleri Ankaraspor ve Hacettepe de başkente 2 takımla düşmenin üzüntüsünü yaşattı.

Bu takımlar dışında; Şanlıurfa Belediyespor, Bulancakspor, Bafraspor, Sürmenespor, Düzcespor, Çerkezköyspor, Dardanelspor, Kocaelispor, Yalovaspor, Erzurumspor, Kırşehirspor, Karsspor, Malatyaspor, Kahramanmaraşspor düşen diğer takımlar oldu.

İki takımı küme düşen şehirler çok ama iki takımı birden bir üst lige yükselen -şimdilik- tek bir şehir var. Balıkesir şehrinin iki takımı, Balıkesirspor ve Bandrımaspor kolkola TFF 2.Lig'e yükseldi.

Fotoğraf, bu sezon küme düşen Beykozspor'un 2 sene önce yaşadığı şampiyonluk kutlamalarından.

2 yorum:

pi dedi ki...

Güzel bir derleme olmuş. Anadolu takımlarındaki yükselişin devam etmesi harika olur, 4 büyükleri de tetikleyecetir zira elde avuçta hiç bir şey yokken oturup "en büyük biziz" demeye başlayanlar da belki artık kendilerine bakmayı akıl ederler...

Sheed dedi ki...

basketbol takımımız yine imkansızlıklar içerisinde genç mezunların fedakarlıklarıyla bölgeselden 2. lige çıktı en azından..

kulüp okuldan alınıp uzan sermayesine peşkeş çekildikten ve mezunlardan da koparıldıktan sonra bugünlere gelinmesi çok da büyük sürpriz değil.. yoksa "galatasaray liseliler çok vefalı, erkek liseliler duyarsız" durumu değil pek..