Perşembe, Mayıs 27

Ziege Artık Saha Kenarında


Eski Alman milli takım oyuncusu Christian Ziege A.Bielefeld'in başına geçti. Uzun yıllar boyunca sol çizgide gidip gelen eski futbolcu, artık çizginin diğer tarafında olacak.

Ziege'yi ilk olarak Eur0 96'da tanımıştım. Oğlak burcu olduğum için abim bana bu futbolcunun ismi sayesinde Ziege derdi. Ziege keçi demek. Christian Ziege, aynı zamanda solak olduğu için ilgimi daha fazla çeken bir futbolcu olmuştu. Saç uzatma heveslisi olduğumdan uzun saçlı bu Alman'a kanım daha fazla ısınmıştım. Daha sonra saçlarını kazıtması sevgiye engel olmadı.

Ziege, Türkiye'de çoğu kimsenin Liverpool'u tutmadığı zamanlarda Liverpool sol bekinde forma giymişti ve o zamanlar Liverpool misyoneri olan benim için önemli bir kişilik haline gelmişti. Yani, küçük yaştaki idollerimi saysam ilk 10'a girecek bir isimdi.

Ziege daha önce Bielefeld'de oynamadı. Bayern München ve Borussia Mönchengladbach onun Bundesliga takımlarıydı. Zaten daha önceki teknik direktörülük deneyimlerini B.M.Gladbach'ın genç takımlarında yaşamıştı. 198 defa Bundesliga'da forma giydi. Serie A'da AC Milan, Premier Lig'de Tottenham ve Liverpool onun takımlarıydı. 72 defa ise A milli takım formasını giydi.

Bu sene Güney Afrika'da mücadele edecek olan Almanya'nın kazandığı son kupanın kadrosunda yer almıştı. Hem takımının turnuvadaki ilk golünü, hem de büyük heyecana sahip olan ve penaltılara kalan yarı final turundaki İngiltere maçında, penaltılardan birini gole çeviren isim olmuştu. 2002'de final oynayan ve kaybeden takımın da bir parçasıydı.

Hiç yorum yok: