Perşembe, Mayıs 27

Seçilmişler


Toplumasl olarak yaşadıkları en büyük facia bir final maçını kaybetmek. Böyle bir ülke Brezilya. Bütün siayasi çalkantılar ve ekonomik krizlere rağmen, 1950 yılında Uruguay'dan yedikleri goller unutulamıyor.

Futbolu seven değil yaşayan bir milletin en önemli isimleri tabi ki milli futbolcularıdır. Halk arasında Seleçao olarak anılıyorlar. Yani seçilmişler. Tıpkı ülkenin en önemli siyasi figürü gibi. Lula gibi. Lula ve Dunga yanyana, ülkeyi onlar yönetiyor şu anda.

Lula, futbolcuların yanında. Bu pozu veya benzerlerini çok gördük. Lula, futbolu seven bir başkan. Siyasilerin, iktidarların futbol takımlarının başarılı olmasını istemeleri de doğal. Halkın mutluluğu buna bağlı.

Bir aralar biz de böyleydik. Galatasaray'ın Barcelona'yı yenmesi benzine, Boliç'in Old Trafford'da gol atması şekere zam demekti. Futbola bağlanan ülkelerde siyasi iktidarlar futbol takımlarının başarısına ihtiyaç duyabilirler. Bu mantıkla Güney Afrika'dan Güney Amerika'ya kupa gelirse Lula rahatlar diyebiliriz. Fakat aslında tarihe bakınca pek de öyle değil.

Yanlış olmasın ama sanırım 2010 Brezilya'da seçim senesi . İlginç olan son dünya kupasının kazanıldığı senede, yani 2002'de devlet başkanının değişmiş olması. Lula 8 senedir iktidarda. Bir önceki başkan da (Fernando Henrique Cardoso) 1994 dünya kupasının kazanılmasından aylar sonra seçimi kazanıp göreve başlamıştı. Kupayla gelen kupayla mı gider?

2 yorum:

murat durgun dedi ki...

seleçao değil miydi o ?

kutay dedi ki...

valla doğru.. yazım hatası yapmışız.. seleçao..